Bu sene Microsoft'un Windows XP için verdiği destek sonra erdi. Akıllara ilk olarak Windows 7'nın ne zaman emekliliğe ayrılacak sorusu gelmiştir. Microsoft, Windows 7'nın emekliliğe ayrılma tarihini 2015 başı olarak açıkladı. Peki Windows 7'de bilmediğiniz özellikler olduğunu söylesek?

Windows 7'nın uzun zamandır gizli kalan bir kaç ipucu ve numarası bulunuyor. Bu yazımızda bu klavye kısayollarından ve gizli numaralardan bahsedeceğiz. Öncelikle Windows'un geçtiğimiz sene yayınladığı Windows 7 Yeni Özellikler güncellemesini indirmenizi tavisye ediyoruz. Bu güncellemeye buradan ulaşabilirsiniz. 

Windows ile oynayın

Bu kısayollar sayesinde aradığınız uygulamayı eskiden çok daha hızlı bulabileceksiniz. Aynı zamanda bu kısayolları akılda kalıcı olduğu için zaman kaybetme derdiniz de olmayacak.

Shift tuşuna basarak bir uygulama açarsanız, uygulama açık da olsa, yeni bir pencere açılır.

Shift+Ctrl tuşuna basılı tutmakta aynı işlemi yapıyor, ama unutmayın bu sefer açılan uygulama Administrator yetkisiyle açılacaktır.

Her hangi bir ikona tıklamadan önce Ctrl tuşuna basılı tutmak yakın zamanda en çok kullanılan uygulamaların listesini açacaktır.

Bu kısayolları uygulama açma ve tercihlerle alakalıydı. Şimdi ise pencere ve sekme boyutlarının tıpkı Mac'te olduğu gibi kısayollarından bahsedelim. Kısacası illa bir sekmenin boyutunu değiştirmeniz için farenizi kullanmanıza gerk yok.

Windows Logo Tuşu+Yukarı tuşuna basılı tıtmak pencereyi maksimum boyuta getirir.

Windows Logo Tuşu+Sağ yada Sol tuşuna basılı tutmak pencereyi sağa/sola doğru büyütmenizi sağlar.