Xbox oyunları artık PC ’de veya Xbox One ’da oynanmak zorunda değil. Zira yeni nesil teknolojilere yatırım yapan Microsoft, oyun akış hizmetine yöneldi. Bu sene xCloud ile atılım yapan Microsoft, yeni bir proje ile karşımızda.

Xbox Console Streaming adındaki oyun akış hizmeti, Xbox oyunlarının herhangi bir Android telefonda oynanabilmesini sağlıyor. İstenen oyunun istenen yerden oynanmasına olanak tanıyan sistem, oyuncuların yüzünü güldürdü.

XCloud ile Xbox Console Streaming arasındaki fark oldukça basit. Xcloud bir oyunun yayınını yapmak adına küresel veri merkezleri eşliğinde bulut bilişim teknolojisini kullanıyor.

Xbox Console Streaming ise sadece yerel Wi-Fi ağını kullanıyor. Halihazırda Windows 10 ’da bulunan bu sistem, PC ile kablosuz ağ bağlantısının aynı anda Xbox One ’da buluşmasına ihtiyaç duyuyor.

Xbox Console Streaming cephesinde böyle bir zorunluluk yok. Wi-Fi ağ seçeneğini tercih etmek yerine telefonunuzun hücresel veri bağlantısını da kullanabilirsiniz.

Kısacası Xbox oyunlarınızı istediğiniz yerde oynayabilirsiniz çünkü telefonunuz artık bir konsola dönüştü. Ayrıca yeni uygulama Android tabletler için de geçerli! Xbox Console Streaming için altı adımı tamamlamanız gerekiyor:

— 1 adet Xbox One konsoluna sahip olmak
— Xbox Insider ’da aktif bir kullanıcı olmak
Android 6.0 (veya daha üstü bir sürüm) ve Bluetooth 4.0+ altyapılı bir telefon kullanmak
— Xbox Game Streaming uygulamasını edinmek
— Bluetooth ile uyumlu Xbox koluna sahip olmak
— 10 Mbps indirme ve 4.75 Mbps yükleme hızına sahip olan bir Wi-Fi teknolojisi (5 GHz) kullanmak

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur