Çin ’in sertifika kurumundan onay alan gizemli cihazın Redmi Note 8 Pro ’nun güncellenmiş hali olduğu düşünülüyordu. Planlara göre yeni Redmi Note 8, gücünü Snapdragon 730G ’den alacaktı.

Özellikle mobil oyunlar konusunda desteklediği cihazları adeta bir konsola dönüştüren Snapdragon 730G, orta – üst seviye telefonlara hitap ediyor. 8 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemci, grafik işleme konusunda gayet iyi.

Snapdragon 730 ’a kıyasla yüzde 15 daha fazla performans sunan işlemcide toplam 8 çekirdek bulunuyor. Bu çekirdeklerin iki tanesi, 2.4 GHz hızında çalışan ve Cortex-A76 mimarisinden güç alan Kryo 470 ile donatıldı.

Geriye kalan 6 çekirdek ise 1.7 GHz hızında çalışan ve Cortex-A55 mimarisinden destek alan diğer Kryo 470 çekirdekleri eşliğinde hizmet veriyor. Kendisi, grafik konusunda 825 MHz hızla çalışan Adreno 618 GPU ’ya sahip.

Redmi Genel Müdürü Lu Weibing, ilgili model hakkında var olan söylentilere cevap verdi. Bir Weibo kullanıcısı, Redmi Note 8 Pro 730G versiyonunun piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini sordu.

Kendisine sorulan soruya hayır cevabını veren yönetici, henüz kimliği çözülemeyen M1912G7GBE/C etiketli cihaza olan ilgiyi artırdı. Ayrıca Xiaomi ’den “M1911U2E” etiketine sahip olan başka bir 5G telefon daha gelecek.

Adı henüz belli olmayan M1912G7GBE/C, 27 W hızlı şarj teknolojisine ve ekrandan yönetilen parmak izine ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki günlerde kendisinden daha fazla bilgi alabiliriz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur