Xiaomi, Çin‘de yapılacak olan etkinlikleri iptal etti. Ancak amiral gemisi modellerin tanıtımı için MWC (Mobil Dünya Kongresi) 2020’yi tercih etti. İspanya’nın Barcelona şehrinde yapılacak etkinlik, 24 – 27 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Firma ise Xiaomi Mi 10 çıkış tarihi olarak 23 Şubat‘ı duyurdu. Hem Mi 10 hem de Mi 10 Pro modelini tanıtacak firma, etkinliği Twitter hesabından böyle duyurdu.

Lights…? READY!

Camera…? READY!

ACTION!#Mi10 series…See you on Feb. 23! #LightsCameraAction pic.twitter.com/tTBzaK5faP

— Xiaomi #First108MPPentaCam (@Xiaomi) February 8, 2020

Firma daha önce de çokça konuşulan kamera özelliğiyle duyuruyu yaptı. 108 Megapiksel kameralı telefonlar arasında ilk örnekler olan modellerin çektiği fotoğraflar daha önce de ortaya çıkmıştı. Fotoğraflara bakıldığında modelin sahip olduğu kamerada, yüksek kaliteli zoom yeteneği dikkat çekmişti.

Ayrıca Xiaomi‘nin resmi Weibo hesabından da bazı afişler paylaşıldı. Çince hazırlanan afişlerde de tanıtım tarihi olarak 13 Şubat gösteriliyor. Daha önce sızan bilgilerde de telefonlar için tanıtım tarihi 13 Şubat olarak belirlenmişti. Ancak firmanın Çin için farklı, Avrupa için farklı etkinlikler düzenleyeceği düşünülüyor. Çin‘deki etkinlik online olarak yapılacak.

Öte yandan afişlerde, modellerin UFS 3.0 desteğine de sahip olduğu belirtiliyor. UFS 3.0 sayesinde telefonlar daha hızlı çalışıyor ve az enerji tüketiyor.

Xiaomi Mi 10 ile çekilen fotoğraflar paylaşıldı

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi Mi 10 ile çekilen fotoğraflar hakkında bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda kamera performansı net bir şekilde görülen modelin, detaylarına bakalım.