Mi Note 10 Lite modeli ile zeki telefon piyasasında yeni bir sayfa açan Çinli şirket, kullanıcılarının verilerini başkalarına verdiği iddialarını reddediyor. Son günlerde çeşitli söylentiler ile meşgul olan Xiaomi’nin yeni modeli piyasayı sarsabilir.

Otix Phone Pro hakkında yaydığı iddialar ile gündeme gelen “Rhymie”, yeni model hakkında böylece artı veri vermedi. Rusya’nın Moskova şehrinde yer alan bir Xiaomi ofisinde çalıştığını söyleyen bu kullanıcı, iddialarının gerisinde duruyor.

“Rhymie”, Otix Phone Pro modelinin kusur ayıklama aşamasında olduğunu belirtti. Hem, bu modelde daha önce hiç görülmemiş olan bir kullanıcı arayüzünün kullanıldığını da açıklama etti.

Bu arayüzde Android tabanlı MIUI işletim sisteminden daha artı özelleştirme seçeneğinin bulunduğunu bildiren kullanıcı, yeni modelin gücünü Snapdragon 865 işlemciden alacağını söyledi. Peki Snapdragon 865’in yapısı nasıl?

Üçlü çekirdek kümesine ev sahipliği yapan Snapdragon 865’te toplam 8 adet çekirdek bulunuyor. Kendisinin en süratli Kryo 585 çekirdeği 2.84 GHz hızında çalıştırılıyor. Gücünü Cortex A77’den alan bu çekirdeğe diğer Kryo 585 çekirdekleri asistan oluyor (3 adet).

Bu çekirdekler 2.4 GHz hızında çalışıyor. bunun dışında düşük baskı tüketimine odaklanan Kryo 585 çekirdekleri ise (4 adet) ARM Cortex A55 yapısını kullanıyor ve 1.8 GHz hızında çalışıyor.

İddia sahibi, yeni modelde 18 GB RAM kullanılacağını öne sürdü. Ama, Snapdragon 865’in 16 GB RAM desteği sunduğu biliniyor. Bu da iddiaları çelişkili hale getiriyor. Henüz bu konu için bir yorumlama yapmayan Xiaomi, şimdilik sessiz kalacak gibi duruyor.

Xiaomi Otix Phone Pro’nun gösterme konusunda 1440p çözünürlük sunacağını belirten kullanıcı, ekran yapısının AMOLED olacağını ve bu yapının DC Dimming özelliği ile destekleneceğini aktardı. Peki başka bilgiler var mı?

“Ryhmie”, ekranın parlaklık seviyesi kısıldığı zaman ortaya meydana çıkan dalgalanmaları ve titremeleri ortadan kaldıran DC Dimming iddiası ile beraber sözlerine son noktayı koydu. Zira kendisi şu an için bu model adına daha fazla bilgi veremeyeceğini bildirdi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur