Xiaomi hem kendi ismiyle hem de alt markalarla telefon üretimine devam ediyor. Redmi’nin kazandığı başarıyla birlikte Xiaomi Pocophone modellerini de satışa çıkaran firma, en son F2 modeliyle gündeme gelmişti. Telefon geliştirmeleriyle birlikte alt markanın geleceği üzerinde de çalışan Xiaomi, modelin kendine ait bir marka olmasına karar verdi. Yeni marka, Redmi gibi Xiaomi altında olmayacak.

Yeni markanın tek başına yola çıkmasıyla birlikte yeni pazar stratejileri de geliştirilecek. Firma çalışmaları hedeflerini Xiaomi’den bağımsız olarak geliştirecek.

Xiaomi genel müdür yardımcısı yaptığı açıklamada “Pocophone gibi alt marka olarak yola başlayan ve kısa zamanda kendi markasını oluşturan bir örnek başka yok. F1 modeli oldukça talep gördü ve büyük beğeni topladı. 2020’ye girmemize rağmen hala ilk sıralarda. Böylelikle markanın kendi yoluna çıkmasının zamanı geldi”. dedi.

Redmi’den farklı olarak asıl markaya dönüşüm sağlanırken, firmanın benimseyeceği stratejiler de merak ediliyor. Gelecek planlarıyla ilgili açıklama yapılmasa da yeni oluşumun ilerleyen zamanlarda adından sıkça söz ettireceği söyleniyor. Yeni marka yoluna “Poco” ismiyle devam edecek.

Pocophone genel müdürü Twitter üzerinden konuyla ilgili bir tweet paylaştı. Aynı zamanda Xiaomi Endonezya genel müdürü olan Alvin Tse, tweette 2020’deki teknoloji ve akıllı telefon gelişmeleri için heyecanı belirtti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur