Nestle ve Hershey gibi markalardan bilinen İsviçreli çikolata üreticisi Barry Callebaut, özel baskı çikolatalar işine giriyor. Çikolata hastalarına güzel bir haber olsa da maalesef şu an için proje bazlı olarak görülen bir atılımdan söz ediyoruz. Yine de önemli bir adım olan üç boyutlu yazıcılar ile çikolata basımı, pastacıların veya özel üretim çikolata yapan markaların işini kolaylaştıracak gibi duruyor.

Şirket, yeni oluşturulan bir stüdyo aracılığıyla dünyanın ilk örneği olduğunu söyleyen üç boyutlu baskılı çikolata üretebileceğini söylüyor. Özellikle el yapımı olan çikolatalarda seri üretim gibi yüzlerce özel yapım çikolata basılabileceğinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Belirtmeden geçmeyelim, bir süredir üç boyutlu yazıcılar ile çikolata basılıyor ancak masraflı olduğu için sık kullanılamıyor.

Bu tarz bir alternatif fikrin oluşmasının en büyük nedenleri arasında ise Avrupa’da son yıllarda çikolatanın fiyatlarının oldukça yükselmesi olarak gösteriliyor. Barry Callebaut ise çikolata endüstrisinde yenilikçi fikirleriyle öne çıkan bir firma, pembe Ruby çikolatasını keşfeden dev çikolata üreticisi, yeni bir çikolata deneyiminin de öncüsü olmayı hedefliyor.