Birçok ülke sahte haberler ile mücadele etmeye çalışıyor. Hükümetler sahte haberlerin halk tarafından protestoya dönüşmesinden endişeleniyor. Bu yüzden ülkeler Facebook ve Twitter gibi şirketlerin yalan haber yayılmasına engel olması için bazı çalışmalar yürütüyor.

Avustralya ’daki ana telokominasyon şirketleri 5G teknolojilerini ülke çapında yaygın hale getirmeye başladı. Bu atılım sonrasında bazı basın organları geliştirilen teknoloji ile ilgili yalan haberlerin yayılmasına sebep oldu.

Alınan karar ile bu konu için 9 milyon dolar bütçe ayırdıklarını belirten yetkililer, 4 yıl boyunca çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı. Ayrılan bütçe ile birlikte 5G eğitimleri de başlayacak. Protestoların artmasından endişelendiklerinin altını çizen yetkililer, geliştirilen teknoloji ile ilgili bilimsel verilerin dikkate alınması gerektiğini savundu.

Haberleşme Bakanı Paul Fletcher “Halkımız telekomünikasyon sektörünün insan sağlığı konusunda sorun yataracağından endişeleniyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de yayılan yalan haberler. Elektromanyetik enerji (EME) emisyonu ile ilgili yayılan yanlış bilgilerin giderilmesi için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Elektromanyetik enerji (EME) emisyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fletcher, kullanılan teknolojilerin yaydığı elektromanyetik enerjinin evlerde bulunan mikrodalga fırın ve bebek monitörleri ile aynı seviyede olduğunun altını çizdi. Fletcher, verilecek eğitimler ve bilgilendirme etkinliklerinden sonra halkın bu konudaki endişesinin azalacağını belirtti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur