Otomobil endüstrisindeki değişim çanları Tesla ile çalmaya başlarken yavaş yavaş sektörün devleri de değişime ayak uydurmaya başladı. Elektrikli otomobiller her marka tarafından üretilirken tasarımda da ciddi değişiklikler görülmeye başlandı.

Artık otomobillerde analog kadranlar yerini yüksek çözünürlüklü ekranlara bırakırken bilgi eğlence sistemi, klima kontrolü gibi ekranlarda birleşerek çok daha fütüristik görünümler elde ediliyor.

Audi ’de bu tasarımları kullanan markalardan birisi olarak dikkat çekiyor. Motor Authority ’nin haberine göre Audi tasarım patronu Marc Lichte, gelecekteki Audi modellerinin iç mekanındaki düğmelerden tamamen kurtulacak.

Yönetici yaptığı açıklamalara göre bol ekranlı ve arıtılmış gerçeklik teknolojisiyle donatılmış bir ön konsol kullanmayı planlıyor. Buna göre gelecekteki Audi modellerinde artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip fütüristik HUD sistemine yer açmak için daha küçük bir gösterge paneli yer alabilir.

Orta konsolda yer alan ekranlarda Tesla modellerinde olduğu gibi birleştirilerek daha düz bir görünüm elde edilebilir. Ancak bu geçişin müşterilerde şok yaratmaması için devrimsel olarak nitelendirilecek şekilde bir anda değil de yavaş yavaş evrimsel nitelikte olacağı bildiriliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur