Honda, Civic HB modeli ile C-hatchback sınıfına hareket getirdi. Daha sportif bir dış tasarım kavuşan otomobilin aynı zamanda kabininde de belirli dokunuşlar yapıldı. Yeni Honda Civic Hatchback Türkiye fiyatı da belli oldu. Otomobil, 21 Kasım ’dan itibaren, 181.200 TL ’den başlayan fiyatlarla ülkemizde alıcı bulacak.

Şimdi gelelim otomobilde yapılan değişikliklere.

Esasında yeni Civic HB, mevcut model ile aynı silüeti kullanıyor. Ancak, yapılan makyaj uygulaması ile birlikte daha sportif bir görünüm sergiliyor. Sis farlarının etrafını donatan simetrik hava girişi ve gövde rengi çıtalar dikkat çekiyor. Yenilenen hatchback otomobil, artık 17 inçlik jantlarla geliyor. Ayrıca var olan renk seçeneklerine Obsidyen Mavi adında yeni gövde rengi seçeneği daha eklenmiş durumda.

Kabine baktığımızda da bizi bazı değişiklikler karşılıyor. Otomobilin üst donanım paketlerinde sekiz yönlü ayarlanabilir elektrikli koltuklar göze çarpıyor. Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu sunan bilgi-eğlence ekranı da bağlanabilirliği artırıyor. Bu sayede sürücünün hem direksiyon başındaki güvenliği artırılıyor hem de günlük hayatı kolaylaştırılıyor.

Honda yaptığı açıklamada, müşterilerden aldığı beri bildirimler doğrultusunda bilgi-eğlence ve iklimlendirme sistemine ait kontrollere ilave fiziksel düğmeler eklemiş durumda.

Kaputun altına baktığımızda ise bizi 1.5 litrelik VTEC Turbo benzinli motor karşılıyor. Bu motor CVT şanzıman ile kombine ediliyor. 100 kilometrede ortalama 6 litrelik yakıt tüketimi sunan motorun yaklaşık 182 beygir güç ve 240 Nm tork ürettiğini söyleyelim.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur