Bugüne kadar yolculardan alınan geri bildirimlerin değerlendirildi ve yeni trenin tasarımında buna özel değişiklikler yapıldı. Geçtiğimiz yıl 12 adet YHT üretimi için Siemens ile el sıkışıldı ve bunlardan ilki kısa süre önce Ankara ’ya getirildi. TCDD ’nin Yüksek Hızlı Tren Bakım Merkezi‘ne çekilen trenin iki ay boyunca test edileceği ve 2020 yılında ihtiyaç duyulan hatlarda hizmete sunulacağı belirtildi.

İlk defa HaberTürk ’ün görüntülediği bu trende kafeteryadaki koltuk ve masa sayısı daha fazla. Bunun neden ise yolcuların genellikle kafeteryada yolculuk yapmayı sevmesi. Ayrıca eğlence sisteminde yer alan içeriklerin sayısı artırıldı.

Yolcuların vagonlarda cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazları şarj etmeyi sağlayan prizlerin sayısı artırıldı. Saatte 300 km hıza çıkabilen trende engelli yolcuların seyahat etmesi için özel bir bölüm bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ’nda hali hazırda 19 adet hızlı tren bulunuyor. Bu trenlerden 12 tanesi İspanyol CAF, 7 tanesi ise Siemens tarafından üretildi. Siemens 12 siparişi teslim ettiğinde toplam hızlı tren sayısı 31 ’e çıkacak.

Haber Kaynağı: https://www.haberturk.com/yeni-yht-ilk-kez-kapilarini-acti-haberler-2547953-ekonomi
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur