Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekarelik bölümüne inşa edilecek fabrikanın çevresel etkilerinin değerlendirileceği süreç başladı.  Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bursa / Gemlik, Gençali Mahallesi mevkiinde Türkiye’nin  Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak  bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler BURSA  Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilir.

Bunun yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa’daki oda ve borsaların başkanlarının yanı sıra Bursa milletvekilleri ile Ankara’da bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu ev sahipliği yaptığı toplantında TOGG’un yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise ortak akılla ülke ekonomisi için rol model projelere ev sahipliği yapan Bursa’nın Türkiye ekonomisinde tarihi yatırımlardan biri olan yerli otomobil projesi için de güçlü bir irade ortaya koyduğunu dile getirdi.