Yerli otomobil, bildiğiniz gibi yüzde 100 elektrikli olarak yollara inecek. Ancak, ülkemizde bu segmentte herhangi bir rakibi bulunmuyor. Karakaş’ın söylediğine göre, yerli otomobil de C-SUV segmentindeki konvansiyonel motorlara sahip modellerle rekabet edecek. Yerli otomobil fiyatı da buradaki rakiplere göre belirlenecek.

Rakiplere baktığımızda fiyatların yaklaşık 250 bin TL’den başladığını görüyoruz.

Hürriyet‘in haberine göre, TOGG CEO’su düzenlenen toplantıda, rakiplerinin startup’lar olduğunu söyledi. Karakaş açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye olarak çok doğru bir zamanda yola çıktık. 150 senedir otomobil üretimi yapan, konusunda uzman otomobil üreticileri yani sadece eski ve büyük olan firmalar kazanamayacak. Daha çevik, daha yaratıcı olanlar kazanacak. Doğuştan elektrikli araç üretenler en fazla 8-10 yıldır bu işi yapıyor. Bu alanda üretim yapan çok fazla şirket de yok. Artık eskilerle yarış çizgisi hizalandı. Şimdi daha fazla teknolojiye ihtiyaç var. Bu yüzden bizim gibi işbirliğine açık, startup’larla çalışan, organizasyon yapısı kuvvetli şirketler öne çıkıyor”

“Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 bize ait olan bir otomobil markası” oluşturmak istediklerini söyleyen Karakaş, küresel açıdan en zor kısmın da bu olduğunun altını çizdi. Geçmişte kalan hiçbir teknolojiyi kullanmak istemediklerini belirten Karakaş, ” Doğuştan elektrikli olunca eliniz güçlü oluyor. En başta da menzil optimizasyonu geliyor. Elektronik mimariyi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Sadece Türk pazarını değil küresel rekabeti hedefliyoruz. Etrafımızdaki ülkelerin henüz elektrikli otomobili yok. Klasik olmayan bir sistemden gelen Avrupa’daki ilk ürün olacağız. Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak istiyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, yerli otomobilin Gemlik’teki fabrikasının temelleri mayıs ayında atılacak.