Universidade Braz Cubas ’ta Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini okuyan Sergio Rocha, üç kıtada geniş bir otomotiv geçmişine sahip. Volkswagen ile iş hayatına adım atan Rocha, 37 yıl General Motors bünyesinde çalıştı.

Hürriyet ’in paylaştığı habere göre, deneyimlerini yerli otomobil projesine aktaracak Rocha için TOGG CEO ’su Gürcan Karakaş şu ifadelere yer verdi;

“Dünya çapında yetkinliği olan bir ekiple çalışılıyoruz. Her geçen gün biraz daha büyüyen ekibimiz deneyimleri 13-15 yıldan az olmayan, küresel çalışmalar yürütmüş, çok deneyimli mühendislerden oluşuyor. Başından beri alanında en iyi kişisel deneyime sahip çalışma arkadaşlarını bünyemize katıyoruz.

Çünkü güçlü bir şirketin ancak güçlü bir ekiple mümkün olduğunu biliyoruz. Sergio Rocha ’nın dünyanın çeşitli bölgelerinde pek çok projede edindiği tecrübeyi bünyemize taşıması bu anlamda çok önemli bir gelişmedir. Rocha TOGG ’un belirlediği hedeflere ulaşmasında önemli katlılarda bulunacaktır” dedi.

Bunun yanı sıra lastik üreticisi Brisa ’dan yerli otomobil için bir açıklama geldi. Brisa CEO ’su Cevdat Alemdar, “”2.5 yıllık bir sürecin ardından Avrupalı bir üretici ile elektrikli modelleri için anlaşma yaptık. Bunun yanı sıra milli otomobilin lastiklerine talibiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur