TOGG (Türkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından hazırlanan yerli otomobil, kendisini göstermek için gün sayıyor. İnsanların da gün geçtikçe yerli otomobil için merakları daha da artıyor.

Heyecanla beklenen tasarım hakkında bazı tahminler de ortaya çıktı. Daha önce ortaya çıkan haberlere göre yerli otomobilin tasarımı, Ferrari ’nin tasarımcısı Pininfarina tarafından yapıldı. Dünyanın önde gelen markalarına tasarım yapan firmanın, önceki çalışmalarına bakarak yerli otomobilin sahip olacağı tasarım hakkında bazı tahminler yürütüldü.

Daha önce SUV tipinde yaptığı çalışmalara bakıldığında, Pininfarina tarafından yapılan tasarımın, geleneksel SUV tasarımından biraz farklı olduğu görülüyor.

Yerli otomobilin yüzde 100 elektrikli ruhunu başarılı bir şekilde yansıtacak tasarımın, aşağıdaki gibi olması bekleniyor.

Pininfarina K350 ismi verilen bu tasarıma yakın olması beklenen yerli otomobil tasarımı, 27 Aralık ’ta kesinlik kazanacak. Geleceğe dair izler taşıyan tasarımın, hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmesi bekleniyor. Tasarımın dünyaca ünlü bir firmanın yapmasıyla birlikte yurt dışından da tasarım için ilgi olması bekleniyor.

Ayırca daha önce yayınladığımız bir haberde, yerli otomobilin özellikleri ve fiyatı gibi bazı detayları sizinle paylaşmıştık.

Yerli otomobil nasıl olacak? (Video)

Yerli otomobil 27 Aralık günü tanıtılacak. Biz de bu videomuzda 'Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak, hangi özelliklerle gelecek?' gibi sorulara yanıt verdik.

Ek olarak, kamuflajlı bir şekilde, yerli otomobil fotoğrafı da ortaya çıktı. TOGG önünde çekilen bu yerli otomobil fotoğrafı da oldukça ilgi gördü. Fotoğraftaki araca bakıldığında yerli otomobil tasarımı hakkında yapılan tahminlerin doğru olduğu görülüyor. 27 Aralık itibariyle yerli otomobil hakkında bütün detaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın da katılımıyla birçok davetliyle birlikte duyurulacak.

yerli otomobil fotoğrafı
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur