Şu anda yerli imkanlarla solunum cihazı üretemiyoruz. İthal etmek de çok zor çünkü Avrupa ülkeleri, bu cihaz için sırada bekliyor. Ankara’da bir şirket, devletten aldığı desteklerle beraber, Teknokent’te bu cihazı üretmek için kolları sıvamış durumda. Biz de bu videomuzda detayları sizlere anlatıyoruz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Bisosys adı verilen şirket, hastanelerin ihtiyaç duyduğu cihazların Ar-Ge ve üretimi ile ilgili hizmetler veriyor. Geliştireceği bu cihaz, ülkemizi olası acil durumlarda can kayıplarını en aza indirecek öneme sahip.

Medikal ventilatör adı verilen bu cihazların seri üretimi için tüm şirketler ve liderler harekete geçmiş durumda. Tesla’nın kurucusu ve patronu Elon Musk, Amerikalı Medtronic ile bir araya geldiklerini ve işbirliği yapacaklarını duyurdu. Tesla üreten fabrikaların, ihtiyaç duyulan bu cihazları üretmesi ve teknolojisini paylaşması bekleniyor.

Bu işbirliğinden saatler sonra bu sefer insansız hava araçlarıyla ülkemizin güvenliği için muhteşem çözümler sunan Baykar CTO’su Selçuk Bayraktar da bir açıklama yaptı ve yerli şirketimiz Bisosys ile prototipleri hazırlama ve sonrasında da seri üretime geçme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Bu açıklamadan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bu inisiyatife destek olacaklarını açıkladı ve girişimcileri tebrik etti.

Corona virüs veya COVID-19 salgınından güçlü çıkabilmemiz için öncelikle herkesin bilinçli hareket etmesine, sonrasında da acil durumlar için ihtiyaç duyulan bu teknolojilere ihtiyacımız var. Maske, eldiven, yoğun bakım ünitesi, medikal vantilatör, ihtiyaç duyulan en önemli ürünler arasında. Bu ürünlerin her durumda yetecek kadar stoklanmasına ve dağıtım ağının sağlıklı çalışmasına ihtiyaç var.