SOSYAL MEDYA platformlarının, COVID-19 salgını için oluşturulan dezenformasyon ile mücadele edileceği bir süredir konuşuluyordu. Ama bu durumun nasıl saptama edileceği ve yaptırımın ne olacağı da merak konusuydu. Konunun birincil örneği de İngiliz eski futbolcu David Icke oldu. Icke ortaya attığı kanıtsız iddialar yüzünden sosyal ağ hesaplarından oldu.

YouTube komplo teorisi üreten hesabı sildi ve konuyla ilgili de tanımlama yaptı. Şirket, pandemi hakkında Dünya Sıhhat Örgütü‘nün yaptığı açıklamalara zıt düşen iddialar öne sürüldüğünü ve bunların da bir kanıt ile desteklenmediğini söyledi. David Icke’nin kanalının da bu yüzden kapatıldığı şirket göre belirtildi.

COVID-19 ile 5G’nin ilişkili olduğu iddiaları ile bilinen Icke’nin öteki sosyal medya hesaplarının da kapatılması bekleniyor. Facebook ve YouTube’un gerisinde, entrika teorisyeninin Twitter ve Instagram hesapları için de yaptırım uygulanacağı ön görülüyor. Sosyal mecraların bu konudaki belirlenmiş yaptırımlarının sonucunda da yalan yanlış iddiaların sonunun getirilmesi planlanıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur