TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 28 Şubat süreciyle ilgili olarak, ''Millet iradesine bağlı kalındığı, bu istikamette dirayetle bir yönetim sergilendiği takdirde buna benzer olaylarla Türkiye bir daha karşılaşmaz'' dedi.
     Şahin, Kenya Ulusal Meclis Başkanı Kenneth Marende ile görüşmesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümüyle ilgili sorusuna, dün hem bir taziye mesajı yayımladığını, hem de Saadet Partisi Genel Merkezine giderek başsağlığında bulunduğunu hatırlatan Şahin, ''Tabii sayın Erbakan; hem bilim insanı hem de siyasetçi olarak Türkiye'ye damgasını vurmuş bir şahsiyettir. Özellikle İslam coğrafyasında da tanınan ve fikirleri rağbet gören bir insandı. Kendisine rahmetler, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.
     Erbakan'ın büyük idealleri olduğunu, Türkiye ve Türk insanının çok daha iyi noktalarda bulunmasını arzu ettiğini kaydeden Şahin, ''Ama ben gözünün açık gittiği kanaatinde değilim. Çünkü Türkiye oraya doğru hızla gidiyor'' diye konuştu.
     Şahin, bir gazetecinin ''ailesinin Mecliste tören istemediğini'' söylemesi üzerine, şunları kaydetti:
     ''Kendisi yakınlarına 'Çok sadece bir tören istiyorum' vasiyetinde bulunmuş. Bana dün partiyi ziyaret ettiğimde de ilgililer bunu söylediler. 'Biz bu vasiyeti yerine getirmek istiyoruz' dediler. Özellikle Fatih Erbakan, Oğuzhan Bey ve Recai Bey bunun çok yakın tanıkları olduklarını söylediler. Ben de Meclis Başkanı olarak 'Biz Mecliste de bir tören yapmayı isteriz. Başbakanlarımızdandır, Meclisimizde parlamenter olarak uzun süre görev yapmıştır. Bundan memnuniyet duyarız' demiştim. 'Ama biz vasiyeti yerine getirmek istiyoruz' dediler. Ben de buna ancak saygı duyarım, başka diyeceğim bir şey yok.''
    
     -''GEÇMİŞTE YAŞANANLARDAN ANCAK DERSLER ÇIKARABİLİRİZ''-
    
     Şahin, ''Üzerinden uzun yıllar geçti, 28 Şubat süreciyle ilgili neler söylersiniz?'' sorusu üzerine ise şunları söyledi:
     ''Bugün 28 şubat 2011, günlerden herhangi bir gün. Diğer günlerden farksız. Türkiye ve Türk insanının özlediği bu. Geçmişte yaşananlardan ancak dersler çıkarabiliriz. Eğer 28 Şubat benzeri bir takım süreçlerden Türkiye geçmişse, ben bunu Türk halkının seçtikleri veya Türk halkının seçtiklerinin millet iradesi istikametinde hareket etmeleri halinde bu tür olaylarla karşılaşmayacağımız düşüncesini sizlerle paylaşabilirim. Millet iradesine bağlı kalındığı, bu istikamette dirayetle bir yönetim sergilendiği takdirde buna benzer olaylarla Türkiye bir daha karşılaşmaz diye düşünüyorum.''