Venedik Film Festivali'nden görüntüler

74. Venedik Film Festivali ’nin açılışı, ABD ’li aktör Matt Damon ’un başrolünde olduğu “Downsizing” adlı filmle yapıldı. Bu her oyuncu için büyük bir onurdur. Damon da açılışta gözlerin üzerinde olduğunun farkındaydı. Damon, festivalin yapıldığı Lido yarımadasında eşi Luciana Barroso ile birlikte boy gösterdi.

1/31

Hollywood yıldızı Annette Bening'in bu günlerde fotoğrafçılara poz vermek için fazla zamanı yok. Çünkü Bening bu yılki festivalin jüri başkanı. ABD ’li yıldız, diğer jüri üyeleri ile birlikte bu yıl Altın Aslan kazanan isimleri belirleyecek. Sanatçı, festivalin açılış günü kırmızı halıda basın mensuplarına kısa süreliğine poz verme fırsatı buldu.

2/31

Sevdiği yıldızdan imza alabilmek için saatlerce bekleyenler oldu. Bazıları uzun süre beklemenin karşılığını selfie çektirerek aldı. Biraz gönülsüz de olsa Annette Bennig de kendini bu furya içinde buldu.

3/31

Fransız aktris Anna Mouglalis de festivalin yarışmalı bölümündeki filmleri değerlendirme maratonunda yer alacak. Festival jürisi bu yıl aralarında yönetmen Edgar Wright ve aktrist Rebecca Hall ’ın da olduğu önemli isimlerden oluşuyor. Altın Aslan alacak isimleri belirlemek hiç de kolay olmayacak.

4/31

Kırmızı halı bu yıl da birbirinden güzel kadınların geçidine sahne oldu. Onlardan biri de Brezilyalı manken Izabel Goulart ’tı. Ancak bu yıl kadın yönetmenlerin sayısı çok düşük: Yarışma bölümünde yer alan 21 filmin yönetmeninden sadece birisi kadın. O da Venedik'te "Angels Wear White" adlı filmiyle yarışan Çinli yönetmen Vivian Qu.

5/31

Yıldızların büyük film festivallerinde hangi tasarımcının kıyafetini taşıyacağı büyük bir sırdır. İşte bu sır Cannes, Berlin ve Venedik ’te olduğu gibi açılışta ortaya çıkıyor. Aktrist Rebecca Hall, Venedik'te boy gösterdiği futuristik kıyafetiyle dikkatleri üzerine çekti.

6/31

Bu yılki jüride kadınlar önemli oranda temsil ediliyor. Jüri, bu yılki yarışma bölümünde "sıkı filmlerin" yer almasından memnun. Bu yıl Çinli sanatçı ve aktvist Ai Weiwei de mülteci dramını anlatan belgeseli ile festivalde yer alacak.

7/31

Bu arada kısa süre önce ikiz çocuk babası olan ABD ’li yıldız George Clooney, yönettiği bir polisiye-komedi ile Altın Aslan için yarışacak. Suburbicon adlı filmin senaryasunu ise Coen Kardeşler kaleme aldı. Filimin başrollerinde Matt Damon ve Julianne Moore oynuyor.

8/31

İtalya'nın Lido Yarımadası'nda düzenlenen dünyanın en eski sinema festivali, ABD ’li yönetmen Alexander Payne ’nin yönettiği ve senaryosunu Jim Taylor ile yazdığı “Downsizing” filmi ve kırmızı halı geçişiyle kapılarını açtı.

9/31

Dünyada artan nüfusa karşılık çözüm kapsamında insan boyunun küçültülmesini ele alan filmin başrollerinde Matt Damon, Kristen Wiig ve Hong Chau yer alıyor.

10/31

Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Altın Küre ve BAFTA ödüllü 59 yaşındaki ABD'li aktris Annette Bening üstleniyor. Oyuncular Rebecca Hall, Anna Mouglalis ve Jasmine Trinca ise prestijli film festivalinin juri üyeleri olarak görev yapıyor.

11/31

Festivalde, "Geleceğin Aslanı Ödülü" kapsamında Türk-Alman-Yunan ortak yapımı Türk yönetmen Emre Yeksan ’ın ilk uzun metraj eseri olan "Körfez" filmi de gösterilecek.

12/31

74'üncü Venedik Film Festivali, 9 Eylül'deki ödül gecesi ve büyük ödül "Altın Aslan"ın sahibini bulmasıyla sona erecek.

13/31

14/31

Matt Damon ve Arjantinli eşi Luciana Barroso

15/31

Isabeli Fontana

16/31

Kristen Wiig

17/31

Izabel Goulart

18/31

Isabeli Fontana (fotoğraftaki) ve Izabel Goulart'ın 800 TL değerindeki kazaklarla pişti olmaları kırmızı halının gündemine oturdu. Izabel Goulart'ın perşembe günü perşembe yazan bir kazak giymesi doğru bulunurken Isabeli Fontana sosyal medyada dalga konusu oldu.

19/31

Isabeli Fontana ve Izabel Goulart'ın (fotoğraftaki) 800 TL değerindeki kazaklarla pişti olmaları kırmızı halının gündemine oturdu. Izabel Goulart'ın perşembe günü perşembe yazan bir kazak giymesi doğru bulunurken Isabeli Fontana sosyal medyada dalga konusu oldu.

20/31

Bianca Balti

21/31

Renata Kuerten

22/31

Anna Mouglalis

23/31

Rebecca Hall

24/31

Jasmine Trinca

25/31

Alessandro Borghi

26/31

Annette Bening

27/31

28/31

29/31

30/31

31/31