Anadolu Ajansı, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek saylav seçimi sonuçlarını, 'AA Seçim 2015' hususi yayınıyla simultane duyuracak.

Profesyonel kadrosu ile geçirdiği dü seçim tecrübesini de arkasına kayran AA, seçim hususi yayını amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Sandık neticelerini kamuoyuna açıklamak amacıyla 'Seçim 2015 Projesi'ni başlatan AA, plan kapsamında yazılım, ustalık ve personel hazırlıklarını tamamladı.

AA, seçim sonuçlarına ilişkin yaşanacak dip talebi istikbal etmek kadar ulak sayısında ve data sağlayıcılarda ihya yaptı.

Türkiye ve yurtdışında hepsi seçim çevrelerinden seçim neticelerini aceleci ve inanılır halde kamuoyuna duyurmayı hedefleyen AA, seçim neticelerini esbak umumi seçim sonuçlarıyla karşılaştırmalı halde servis edecek.

Türkiye'nin önde mevrut iletişim araçları kuruluşlarına seçim neticelerini en aceleci halde aktarma etmek amacıyla dünya çapında muhabir ağını kuran AA, data aktarımı amacıyla de hususi yazılım hazırladı. Sandık esasen alınacak sonuçlar, seçim amacıyla hazırlanmakta olan hususi kent üstünden grafikler eşliğinde müdrike yayınlanarak abonelere iletilecek, neticeler antrparantez 'aa.com.tr' üstünden vatandaşlara ulaştırılacak. Sonuçlar 8 dilde dünyaya duyurulacak.

Partilerin oy dağılımlarının birlikte ele geçiren adaylar da gözde haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların öz geçmişleri, fotoğraflar eşliğinde benzeri anda abonelere servis edilecek.

Seçim sonuçları, Türkiye'nin önde mevrut iletişim araçları kurumlarının birlikte yerli monitör ve umumi ağ sitelerine de hususi yazılımlarla ulaştırılacak.

Aday data bankası

Seçime girecek saylav adaylarının fotoğraflı öz geçmişleri amacıyla 'aday data tabanı' hazırlanıyor. 7 Haziran akşamı, milletvekilleri kesinleştikçe namzet data tabanından ele geçiren esame yayına verilecek. Böylece aboneler, milletvekillerinin fotoğraflı öz geçmişlerine de ulaşabilecek. 

 Seçim takibinde AA tecrübesi

AA, sabık sene yerli seçimleri ve reisicumhur seçimini başarıyla izlem etmişti. AA'nın 'Yerel Seçim 2014' yayını, iletişim araçları kurumlarının yüzdelik 85'i vasıtasıyla kullanılmış, AA'nın seçim neticelerini politik partiler de yakından izlemişti.

Dünya medyası da yerli seçimleri AA'nın yayınlarından takip etmişti. YSK'nın açıklamış olduğu kesme sonuçlar, AA'nın kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu tescillemişti.

Muhabir: İlkay Guder

Kaynak: AA