Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden, Kemal Öztürk'ün 'Başbakanlık Teftiş Kurulu ’nun rapor hazırlaması üzerine görevinden ayrıldığı' iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu, Öztürk ve AA hakkında hiçbir zaman Başbakanlık Teftiş Kurulunca rapor hazırlanmadığı bildirildi.

AA Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hürriyet Gazetesi'nde bugün yer alan "Arınç'ın ekibi dağılıyor" başlıklı haberde, görevinden ayrılan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk hakkındaki gerçek dışı iddialar üzerine gazeteye tekzip gönderildiği belirtildi.

Söz konusu haberde görevinden ayrılan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk hakkında basın ahlak esaslarına aykırı olarak yanıltıcı yorum ve gerçeğe aykırı iddialarda bulunulması nedeniyle kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı da duyulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öztürk ’ün görevden ayrılmasıyla ilgili AA Yönetim Kurulu ’ndan 1 Aralık ’ta yapılan açıklamada 'Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılma talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz' denilmiştir.

Ayrıca dün düzenlenen törenle AA çalışanlarına veda eden Kemal Öztürk burada yaptığı konuşmada görevden ayrılışıyla ilgili 'İlkelerim ve çalışma prensiplerim açısından görevden ayrılmak istedim ve Yönetim Kurulu'muz bunu anlayışla karşıladı. Önemli olan Anadolu Ajansı'nın hedeflerine ulaşmasıdır" açıklamasında bulunmuştur.

Yapılan tüm bu açıklamalara rağmen Öztürk ’ün 'Başbakanlık Teftiş Kurulu ’nun rapor hazırlaması üzerine görevinden ayrıldığı' iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Sayın Öztürk ve AA hakkında hiçbir zaman Başbakanlık Teftiş Kurulunca rapor hazırlanmamıştır.

Söz konusu haberde yer alan iddialar hiçbir somut belge ve bilgiye dayanmadığı gibi habercilik etik kurallarıyla da bağdaşmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."