4 aydan bu yana MÜSİAD ’ın başkanlık koltuğunda oturan Abdurrahman Kaan, Etiler ’de bir grup gazeteciyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Kaan, sohbette, MÜSİAD olarak ABD ’de gerek ticaret gerekse lobi tarafında güçlü olmak için 50 eyalette 50 temsilcilik açmayı planladıklarını ve bundan geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Tam bu noktada, ABD ’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile yaşadığı görüşmeyle ilgili anı anlattı:

“Bakın anlatayım... John Bass bize de geldi. Bize sorduğu şuydu; “OHAL ’le ilgili ne yapıyorsunuz?” Ben de şu yanıtı verdim: “Gayet rahat çalışıyoruz. Hiçbir problem yok. Son 3 yıldır Türkiye ’de yatırım yapan yabancılar içinde ABD ’li şirketler öne  çıkıyor. Niye başkası değil de siz yapıyorsunuz?” Günlük yoklamalarla ticaret yürümez. Biz ileriye dönük planlama yaparız.”

ABD ile yaşanan krizi sadece gözaltı ve tutuklamalara bağlamayanların sayısı Türkiye ’de hiç de az değil. Batı ’da son dönemde Türkiye ’nin Rusya, İran ve Venezuela temaslarının tepkiyle karşılandığı ortada. Bu dönemde Kuzey Irak referandumu ve İdlib operasyonu... Tüm bu konularla ABD de oldukça yakında ilgili.

Bilgileri Milliyet'ten Sükrü Andaş köşesinde paylaştı.