Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Cemaat'e yönelik dün sabah başlatılan operasyonu beklenmedik şekilde sert bir yazıyla eleştirdi. Selvi, 'Tek kelime ile yanlış' başlıklı yazısında, operasyon hakkında "Yaptıkları, Türkiye'yi dünyaya rezil etmekten başka bir işe yaramadı." ifadesini kullandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ve STV yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasına 'üzüldüğünü' vurgulayan Selvi, "Ayrıca operasyonun şeklini de doğru bulmuyorum. Lafı eğip bükmeyi sevmem. Aynen Ergenekon operasyonu kapsamında Ahmet Şık'ın, Müyesser Yıldız'ın, Türkan Saylan'ın gözaltına alınmasını doğru bulmadığım gibi." ifadelerini kullandı. Yazısında Gülen Cemaati'ni 'kriminal bir yapı'nın ele geçirdiğini ima eden Selvi, 'paralel yapı'nın Ergenekon'la mücadelede ele geçirdiği gücü kullanmaya başladığını savundu. Ancak, basın kuruluşlarının bu şekilde hedef alınmasına karşı çıkarak şu ifadeleri kullandı:

Zaman ve STV yöneticilerinin gözaltına alınması ne anlama geliyor? Zaman Gazetesi'ne giderek polislerin Ekrem Dumanlı'yı polis otosuna bindirmeleri doğru mu? Basına baskı yapılıyor diye dünyayı ayağa kaldıranların ekmeğine yağ sürülmedi mi? Bu operasyonu yapanlar nasıl bir algı yönetimine hizmet ettiklerinin farkında mı? Yaptıkları Türkiye'yi dünyaya rezil etmekten başka bir işe yaramadı. Ayrıca bir gazete binasından bir gazetecinin bu şekilde gözaltına alınmasına kimse itiraz etmese ben itiraz ederim. Yapılan doğru değil.

Şiddete bulaşmadığı, sahte suç ve delil üretmediği sürece gazetecilerin, ne suçu var? Kurtlar Vadisi'nde işlenen her konudan dolayı kanal yöneticilerini mi içeri alıyorsunuz?"

Selvi'nin, dünkü operasyonları Ergenekon operasyonlarına benzetmesi de dikkat çekti: "Dikkat ederseniz bir süreden beri paralel yapıya ilişkin yazılar yazmıyorum. Çünkü geçmişte Ergenekon'da olduğu gibi şimdi de paralel yapı diye bir çuval açıldı içine herkes doldurulmak isteniyor. Bunun paralel yapıyla mücadeleye zarar verdiğine inanıyorum. Ve buna karşı çıkıyorum. Çok açık ve net olarak belirtmek istiyorum ki, Zaman Gazetesi basılarak Ekrem Dumanlı'nın, STV'den Hidayet Karaca'nın alınması yanlış. Kim yaparsa yapsın yanlışa itiraz ediyorum."