Adana'da Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 2'si kadın 11 kişi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar arasında yer alan ve gözaltı sırasında polisin ağzını parmaklarını soktuğu 23 yaşındaki Cebrail Günebakan da vardı.

Polisin gözaltına alma yöntemine dair soruyu cevaplandıran Günebakan, şunları söyledi:

"O anda ciddi bir kaba dayak işkencesiyle gözaltına alındık. Adana'daki amirlerden biriydi, o arkası dönük olan. Suç duyurusunda bulunduk. Teşhis de edeceğiz o kişiyi. 'İşkenceye son' sloganı attığım için. Biliyorsunuz bunlar işkenceyi çok seviyorlar. 'İşkenceye son' söylemimize tahammülleri yok. Direk iki elini ağzıma sokarak, ağzımı yırtmaya Privebet yönelik bir hareket yaptı ve yırttı da. Şu anda ağzımda bir yırtık var. Olay anı budur."

Yaşananın tekil bir olay olmadığını, o anda 'işkenceye son' sloganı attığını anlatan Günebakan, "AKP hükümetinin iç güvenlik paketleri adı altında halkı sokağa çıkarmama anlayışının ürünüdür. Adana polisi bu politikaların burada yürütücüsü olmuştur. Konuşturmak, sokağa dahi çıkarmak istemiyorlar. İnatla sokağa çıkacağımızı haykırıyoruz. Ağzımızı da yırtsalar, türlü işkencelere de tabi tutsalar biz sokakta halkların özlemini, halkların taleplerini dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz" dedi.  

Adana'da polis müdahalesi İZLE