Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı sırasında A Haber Yurt Haber Müdürü Kerim Ulak'ın "İstikamet Neresi" sorusuna "Kızıl Elma", "Ailene bir mesaj gönder" sorusuna ise "Beklemesinler" cevabını vererek tüm Türkiye'yi duygulandıran Samsunlu asker Mehmet Kuzu'nun o sözleri destansı bir marş haline getirildi.

Samsunlu asker Mehmet Kuzu'nun Afrin'de Zeytin Dalı Harekatında sarf ettiği, 'Kızıl Elma' ve 'Beklemesinler' sözlerininde içinde yer aldığı marş, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatında AHaber Yurt Haber Müdürü Kerim Ulak, bir tankın üzerinde bulunan bir asker ile röportaj yapmıştı. Bu röportajda Samsunlu olduğu ortaya çıkan ve isminin Mehmet Kuzu olduğu açıklanan asker, Kerim Ulak'ın "İstikamet Neresi" sorusuna "Kızıl Elma yanıtını vermişti. Zeytin Dalı harekatında görevli Samsunlu asker Mehmet Kuzu, yine aynı röportajda Kerim Ulak'ın "Ailene bir mesaj gönder" şeklinde ki sorusuna da "Beklemesinler" yanıtını vermişti.

İşte Samsunlu askerimiz Mehmet Kuzu'nun Zeytin Dalı Harekatında Türkiye'yi duygulandıran o sözlerinden yola çıkılarak sözlerini Bayram Bozyel'in yazdığı müziğini ise Yusuf Karaburç'un yaptığı o marşın sözleri..


BEKLEMESİNLER

Bir gece ansızın çıktık biz yola
Hedef Kızıl Elma dillerde dua
And içtik Kur'an'a şanlı bayrağa
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

Sil göz yaşını ağlama ana
Bak duruyor elimde yaktığın kına
Yakışır mı dönmek hiç kahramana
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

Düğünüm de davul çalmadan asla
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

Gözüm yok ne malda ne de toprakta
Afrin'de Münbiç'te Türk dağında
Dönmem kurşun dökmeden hudutlarında
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

Yuva kurduk biz Zeytin Dalında
Barışa güverciniz, kartal düşmana
Ömer Halisdemir bak yanımızda
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

Tek vatan, tek vatan millet uğrunda
Vazgeçmeyeceğiz beklemesinler

KIZILELMA NEDİR?