Adem Kadam - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Biz biriz, beraberiz, etle tırnak kadar bütünüz. Biz geçmişi kardeşliğin üzerine kurduk, Allah'ın izniyle geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız'' dedi.
Erdoğan, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasına, ''Hele dadaş! Eyi misen, hoş musan?'' diye başlayan Erdoğan, Erzurum'un tüm ilçelerine selamlarını gönderdi. Erdoğan, şunları söyledi:
''Erzurum, kilidi mülkü İslamın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum. Erzurum, derbendi ehli imanın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum...
Erzurum'da bir kez daha, Alvarlı Efe Hazretleri'ni, İbrahim Hakkı Hazretleri'ni, Solakzade Hazretleri'ni, Şükrü Paşa'yı, Hacı Salih Efendi Hazretleri'ni, Nene Hatun'u rahmetle, minnetle yad ediyorum.
Kafkas Cephesi'nin, Doğu Cephesi'nin, Sarıkamış'ın tüm gazi ve şehitlerine, Erzurum'un efsanevi kumandanı Kazım Karabekir'e, buradan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.''

-82. MİTİNG-

22 Nisan tarihinde, Bayburt ve Gümüşhane'den ''bismillah'' diyerek genel seçim için yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bugün Erzurum'da 67. il mitingini yaptıklarını, ilçeler göz önüne alındığında toplam 82 miting gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Gidemediği sadece 13 il kaldığını kaydeden Erdoğan, bu illeri de en kısa zamanda ziyaret ederek 81 ilin tamamıyla kucaklaşmış olacaklarını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bana Erzurum'dan güzel bir olay aktardılar. Iğdır'da bir baba... 3 çocuğu var, maalesef üçünde de karaciğer yetmezliği var. Bir gün, Sivas'ta uygun karaciğer bulunuyor. Karaciğer, çok hızlı bir şekilde, jet ambulansımızla Sivas'tan Erzurum'a, Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'ne getiriliyor. Bu arada, babaya soruyorlar, hangi oğluna nakil yapalım diyorlar. Bir baba için belki de soruların en zoru bu. Ama birini seçmek zorunda. En küçüğü olsun diyor. Erkan'a nakil yapılsın...
Jandarma hemen yola çıkıyor, Erkan'ı, Ağrı Dağı'nın eteklerinde çobanlık yaparken buluyor, hemen alıyor, onu da çok hızlı şekilde Erzurum'a getiriyor. Erkan'ın şu anda sağlığı yerinde ve yarım bıraktığı okuluna devam ediyor. Yahu bundan ötesi var mı? Bundan daha büyük paye var mı? Bundan daha onurlu bir rütbe var mı?''

-''BUNDAN DAHA BÜYÜK PAYE VAR MI?''-

Yollarla, hızlı trenlerle, uçaklarla sevenleri kavuşturduklarını belirten Başbakan Erdoğan, bundan daha güzel bir şey olmadığını dile getirdi.
AK Parti iktidarı döneminde, gece gündüz çalışarak Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
''Benim öğrenci kardeşim, Erzurum'dan İstanbul'a telefon etti, 'iki saat sonra evdeyim' dedi, uçağa bindi ve anne babasıyla kucaklaştı. Bundan ötesi var mı? Hayatı boyunca köyünün pınarından su taşıyan Ayşe ninemin evindeki çeşmesinden su akmaya başladı. Allah aşkına bundan daha büyük paye var mı?
Olur'un Tavusger köyünden, Ortiz köyünden benim amcam, benim teyzem, ilçe hastanesine geldi, orada insan muamelesi gördü, kapıdan çıkarken hayır duasını etti. Bundan daha büyük rütbe var mı?
Bu ülkenin çocukları artık en modern eğitim imkanlarına kavuştu. Ücretsiz ders kitaplarıyla, bilişim sınıflarıyla, akıllı tahtalarla, her türlü maddi imkanları sağlanarak artık pırıl pırıl nesiller yetişiyor. Var mı ötesi?''

-''81 VİLAYETİN ŞEHİTLERİ KOYUN KOYUNA YATIYOR''-

Çocukların hayallerini gerçekleştirdiklerini, gençlere aydınlık bir gelecek inşa ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, hanımlar, beyler, emekliler, engelliler, yaşlılar için huzurlu bir Türkiye imar ettiklerini ifade etti.
Demokrasi, özgürlük, insan dediklerini kaydeden Erdoğan, ''İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın'' ve ''Yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz'' diyerek adım attıklarını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Değil mi ki candır, bizim gönlümüzde yeri vardır. Şu Köprüköy'de, Pasinler'de, Narman'da, Horasan'da, Kars Sarıkamış'ta 81 vilayetin şehitleri koyun koyuna yatıyor. Erzurum burada ne ağıt yaktıysa, Rize'de benim dedem için de aynı ağıdı yaktılar.
Sadece 81 vilayet değil... Saraybosna, Üsküp, Bakü, Batum, Bağdat, Şam, Kudüs, Erzurum'la aynı ağıdı yaktılar. Erzurum'un ağıdı nedir? 'Eledim eledim höllük eledim/ Aynalı beşikte canan, bebek beledim/ Büyüttüm, besledim, asker eyledim/ Gitti de gelmedi canan, buna ne çare'...
Erzurum bu ağıda ne kadar gözyaşı döktüyse, emin olun Van, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis de aynı gözyaşını döktü. Biz kardeşiz, biz 74 milyon kardeşiz. Biz biriz, beraberiz, etle tırnak kadar bütünüz. Biz geçmişi kardeşliğin üzerine kurduk, Allah'ın izniyle geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız.''