AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim terör örgütleriyle işimiz yok, biz milletimizle doğduk, milletimizle ölüyoruz, bizim işimiz bu'' dedi.
Giresun'da partisinin düzenlediği mitingde halka seslenen Erdoğan, çetelerle işlerinin olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
''Bizim terör örgütleriyle işimiz yok, biz milletimizle doğduk, milletimizle ölüyoruz, bizim işimiz bu. Bugün Giresun'da farklı bir heyecanı yaşıyoruz. Giresun 12 Haziran'da çetelere gereken cevabı vermeye hazır mı? Bu kirli tezgahı alt üst etmeye hazır mıyız? 12 Haziran'da ileri demokrasiye bir kez daha sahip çıkıyor muyuz? 12 Haziran'da istikrar sürsün, Giresun büyüsün mü? Evelallah bu iş bitmiştir. Onun için Karadeniz bugün bir başka güzel. Az önce Rize bambaşka güzeldi, geldim Giresun'a bir başka güzel. İnanıyorum ki sizler 12 Haziran'da AK Parti'yi Giresun karşılamasıyla karşılayacaksınız. Bugün 14 Mayıs. 14 Mayıs'ın bizim siyaset tarihimizde özel bir yeri var, önemli bir yeri var.
Türkiye'de gerçek anlamda ilk çok partili demokratik seçim 14 Mayıs 1950'de yapıldı ve millet ''Yeter Söz Milletindir'' diyerek merhum Adnan Menderes'i tek başına iktidara taşıdı. 10 yıl boyunca bu millet bu ülkeye en büyük hizmeti yaptı. Ancak 27 Mayıs 1960'ta biliyorsunuz bir müdahaleyle Menderes'i Başbakanlık koltuğundan indirdiler. Ne oldu? İdam ettiler. Öyle mi? Menderes'in idamının arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek yok. CHP'nin o zamanki milli şefi müdahalecilere alkış tutarak, ''emrinizdeyim'' diyerek tekmil verdi. CHP işte budur sevgili kardeşlerim.''

-''DEMOKRATİK YOLDAN HİÇ BİR ZAMAN GELMEDİLER''-

CHP deyince akla darbe geldiğini, çünkü CHP'nin hiç bir zaman milletle beraber olamadığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İşte çok partili hayata geçtikten sonra şu CHP, tek başına iktidar olabildi mi? Demokratik yoldan hiç bir zaman gelebildi mi? Sevgili kardeşlerim çünkü bu milletin değerlerine hiç saygılı olmadılar. Hiç bir zaman benim milletimle iç içe olmadılar ve bu ülkeye de taş üstüne taş koymadılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. Yine değişen bir şey yok. Bugün de yapılanı bozmanın derdindeler.
Bakın bugün Rize'de anlattım. Aslında bu Giresun'un bir hikayesi. 2007 seçimlerinde Bulancak'ta CHP'liler bir köye gidiyor. Köyde 'Şükriye' isimli yaşlı bir teyzemiz kabak soyuyor. CHP'liler Şükriye teyzeye soruyorlar, (Teyze bu kabaktan çorba mı yapacaksın) diyorlar. Şükriye teyzemizin cevabı çok ilginç, 'E ya oğul, kabaktan çorbayı eskiden Halk Partisi zamanında yapardık. Şimdi biz bunu hayvanlarımıza veriyoruz'. CHP işte budur. Bir bakmışsınız milli şefleri, Hitler'i destekliyor, Hitler'in doğum gününe heyet gönderiyor. Bir bakmışsınız aynı milli şef, Aziz Nesin'in, Sabahattin Ali'nin kitaplarını yasaklıyor. Bir bakmışsınız ezandan rahatsız oluyor, ezanı Türkçe okutuyor. Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu, 'CHP sayesinde bu ülkede ezan okunuyor' diyor. Duydunuz değil mi bunu. Ya bu ne yüzdür yahu. Nasıl söylüyor. Ya benim milletim, benim büyüklerim hepsi ezanın kimin döneminde nasıl yasaklandığını çok iyi bilir. 1945... Bunu çok iyi bilirler ve ne oldu? Menderes merhum, geldi ve ezanı aslına döndürdü. 'Tanrı uludur'u kaldırdı 'Allahu Ekber, Allahu Ekber'e yeniden döndü.''

-''KILIÇDAROĞLU YAKIN SİYASİ TARİHİ BİLMİYOR''-

''Kılıçdaroğlu yakın siyasi tarihi bilmiyor'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bir bakmışsınız millete hizmet edenlerin darağacına gitmesine seyirci kalıyor. İktidarda oldukları her dönem yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla anılıyor. Bugün de yalanla iftira ile bol keseden atarak, çeteleri arkasına alarak o malum medyayı arkasına alarak hırsla ihtirasla milleti kandırmanın peşindeler. İşte bir taraftan birisini kalkıyor Zonguldak'tan milletvekili adayı yapıyor. Onun da oğlu MHP'nin MKYK'sında görev yapıyor. Hale bak. Giresunlular diyor ya (Yumurtadan yün kırpmanın peşindeler). Ya yumurtadan yün kırpılır mı? Ama CHP yapar bu işi'' dedi.
Giresunluların 12 Haziran'da gereken cevabı vereceklerine inandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''14 Mayıs 1950'de bu ülkede nasıl demokrasi bayramı olduysa 3 Kasım 2002'de bu ülkede demokrasi bayramı olmuştur. Şimdi yeni bir bayramın arefesindeyiz. Şimdi 12 Haziran'da ustalık dönemine başlıyoruz. Mimar Sinan ne diyor, ''Şehzadebaşı Cami çıraklık eserimdir, Süleymaniye Camii kalfalık eserimdir, Edirne Selimiye Cami ustalık eserimdir'' diyor. Biz de 3 Kasımdan 22 Temmuz 2007'ye kadar çıraklık döneminin eserlerini verdik. 2007'den 2001'e kalfalık döneminin eserlerini verdik. şimdi ustalık döneminin eserlerini vermeye başlayacağız. Şimdi yeni yatırımlara hazırlanıyoruz.''
Hedefin 2023 olduğunu belirten Erdoğan, ''Türkiye hazır. Güçlüyüz elhamdülillah. Ah benim kardeşlerim ah... Ah benim sevgili hemşehrilerim ah... Geldiğimizde bu ülkede bizim milli gelirimiz neydi? 230 milyar dolardı. Şimdi 740 milyar dolar. Ah benim Giresunlu kardeşim. Bu rakamlara durup dururken gelmedik ya çalıştık. Gece gündüz çalıştık, koştuk, koşturduk buraya geldik'' diye konuştu