Orhan Topal bildiriyor - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhanelilere, ''74 milyonun her biri bizim için birdir. Biz uzak demeyiz, ücra demeyiz. İstanbul'da ne yapılıyorsa aynı oranda Gümüşhane'ye de hizmet yapmak boynumuzun borcudur'' dedi.
Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'nda partisince düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada, 29 Mart seçimleri öncesinde Gümüşhane'ye gelmeyi, Gümüşhanelilerle bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok arzu ettiğini belirterek, ''Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle bu ziyareti gerçekleştiremedik. Nasip kısmet bugüneymiş, ama hiçbir zaman Gümüşhane gönlümüzden çıkmadı. Bugün 12 Eylül halk oylamasında yüzde 78.5 gibi çok yüksek bir oy oranıyla büyük Türkiye'ye, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne verdiğiniz destekten dolayı sizlere hem teşekkür ediyor, bir taraftan da 12 Hazirana hep birlikte hazırlanıyoruz. Biz 29 Mart seçimlerinde Gümüşhane'de sizlerle kucaklaşamadık, ama geçtiğimiz ay İstanbul'da yaşayan Gümüşhaneli kardeşlerimle buluştuk ve hasret giderdik. Tabii size oradan selamlar gönderdim'' dedi.
Gümüşhane'nin kendisinde unutulmaz bir hatırası olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''14 Ağustos 2001'de partimizi kurduk ve yollara revan olduk. İl il Türkiye'yi dolaştık. Milletimizle kucaklaştık. Gece yarısı otobüsle hiç unutmuyorum, Gümüşhane'den Trabzon'a ulaşmaya çalışırken yolda bir grup teyzenin ehramları içinde bekleştiğini gördük ve durduk. Otobüsümüzü durdurduk. Oradan geçeceğimizi öğrenmişler. Saatlerce bizi yol kenarında, evlerinin bir kısmında, damlarında, balkonlarında bizi beklemişler. Kendileriyle sohbet ederken ikram ettikleri kömelerin de tadına baktık. İşte o gün bu gün muhabbetle başlayan bir yolculuk bu. Bugünlere ulaştı. O gün sizlerin hayır duasıyla bu yola çıktık. Emanetinizi yere düşürmedik. Sizlere mahcup olmadan bugünlere geldik.''
Gümüşhane'nin yetiştirdiği, kalemi ve kelamıyla hizmetler yapmış, alim, müderris, mutusavvıf Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi'yi burada rahmetle yad ettiğini söyleyen Erdoğan, ''Diyor ki Gümüşhanevi hazretleri, 'Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur, hem dünya hem ahiret saadetine erişir.' İşte biz sizlere hizmet ettikçe himmet buluyoruz, izzet buluyoruz. Biz 8.5 yıldır bu anlayışla sizlere hizmet üretiyoruz. Biz üzerimizde Meyhazer köyünün, Kırgeliş'in, Üçtaş'ın, Günyüzü'nün, Zermut'un, Bağlarbaşı Mahallesi'nin emanetini taşıyoruz. Dua eden teyzelerimizin, gözleri umutla parlayan çocuklarımızın, yoksulların, garip gurabanın, öksüzün yetimin emanetini üzerimizde taşıyoruz'' dedi.

-''81 VİLAYET BİZİM İÇİN BİRDİR''-

Başbakan Erdoğan, 81 vilayetin kendileri için bir olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''74 milyonun her biri bizim için birdir. Biz uzak demeyiz, ücra demeyiz. İstanbul'da ne yapılıyorsa aynı oranda Gümüşhane'ye de hizmet yapmak boynumuzun borcudur. Biz yılların borcunu ödüyoruz, yılların ihmalini gideriyoruz. Gümüşhane'yi yıllar önce, yıllar boyunca hatırlamayan, görmeyen, gözetmeyen, hatta yok sayan iktidarların tersine biz Gümüşhane'yi acaba bu bölgenin nasıl yıldız şehri, marka şehri haline getiririz, onun için gece gündüz çalışıyoruz.
Çok şey yaptık. Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle bizim de gayretlerimizle çok daha fazlasını yapacağız. Çıraklık dönemimizin, kalfalık dönemimizin eserleri ortada. Şimdi 12 Haziran'dan itibaren ustalık dönemine başlıyoruz. Ustalık dönemine geçişte ilk mitingimizi Bayburt'ta yaptık. Şimdi de ikinciyi burada yapıyoruz. Buradan bismillah diyoruz.''

-''TÜRKİYE ARTIK 2023'E HAZIRLANIYOR''-

Türkiye'nin artık 2023'e hazırlandığını belirten Erdoğan, ''Gümüşhane artık 2023'e hazırlanıyor. Hep birlikte diyoruz ki hedef 2023, Türkiye hazır. Hedef 2023, Gümüşhane hazır. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. İstikrar sürsün Gümüşhane büyüsün. 8.5 yıl önce iktidarı devralırken biz ortaya hedeflerimizi koyduk. O dönemde çıktılar, bizim bu hedeflerimizi hayal olarak, gerçek dışı olarak ilan ettiler. Çalıştık, çabaladık ve o hayallerin hepsini hamdolsun gerçeğe dönüştürdük. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile ulaşamaz. Onlar sadece taklit ederler. Onlar bizim projelerimizi ancak kopya ederler'' diye konuştu.

-MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ-

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:
''Çıkmış, 'Bozkurtları karşına dikeriz' diyor. İşte bunların millet, milliyetçilik anlayışı bu. Ben 5 bin-10 bin genci Taksim'e çıkarırız derken illegal bir eylemden değil, demokrasi, hukuk çerçevesinde ifade özgürlüğüne vurgu yapıyorum. Kimlere karşı, illegal örgütlere karşı. MHP Genel Başkanı ise kalkıyor, radikal sol örgütlerin avukatlığına soyunuyor. Bozkurtları radikal sol örgütlerle aynı safta hizaya getirmekten bahsediyor. MHP 12 Eylül halk oylamasında İşçi Partisi ile Ergenekon ile CHP, BDP hatta terör örgütü ile aynı hizaya geldi, aynı safı tuttu, ve değişikliğe ne dedi, 'hayır' dedi.
Ama iş kışkırtmaya, tahrike, hakarete gelince MHP Genel Başkanı ve üst yönetimi bunu çok iyi bilirler. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Sakın bu oyuna gelmeyin. Biz gönüllere çağrı yapıyoruz. Benim böyle Kasımpaşa'ya kadar vatandaşlarımı kovalayacak bozkurtlarım yok. Benimkiler bize gönül veren kardeşlerim burada. Biz eşref-i mahluk olan insanla yürüyoruz. Bizim yolumuz bu. MHP'li kardeşim bu tahrik diline prim vermesin. Biz üslubumuzu bunların seviyesine düşürmeyecek, bu tahriklere de asla boyun eğmeyeceğiz. Ben sadece şunu söylüyorum. Sayın Bahçeli, senin gücün, dilin yetiyorsa işte meydan. 12 Haziran'da da işte sandık. Niye başka yerleri arıyorsun.
Biz buralardan geldik başka yerden değil. 18 yaşımdan itibaren hep meydanlarda, salonlardayım. Hep mücadelemizi buralardan verdik. milletimiz de bize 'yürü' dedi, yürüdük. şimdi de beraber yürüyoruz. İnşallah 12 Haziran'da da ustalık dönemine beraber devam edeceğiz, ben buna inanıyorum.''

-''BİZDEN ÖNCE MİLLET SİZE 5 YIL GÖREV VERDİ''-

Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerini belirlediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''MHP diyor ki 2023'ü biz konuştuk. Ben diyorum ki Sayın Bahçeli sen bu kadar kabiliyetliydin de bu kadar bu işi biliyordun da bizden önce millet size 5 yıl görev verdi. Peki sayın Bahçeli niye 3.5 yıl dayanamadın, bırakıp gittin. 3.5 yıl bu ülkeyi yönetemeyenler kalkıp da şu anda 2023'ü konuşabilir mi. Bunların yapacağı bir şey yok. Bunlar çıkıp şunu söyleyemezler. Biz bu ülkede şunu şunu yaptık diyemezler. Ama biz 8.5 yılı hamdolsun kitaplara sığdırdık ve bunu konuşuyoruz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz buyuz.''

(ORH-MK-BER)