Eski CHP, yeni CHP. Bunlar turşu ile baklavayı bir arada yiyenler, halleri bu'' dedi.
Partisince Maltepe Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Maltepe'nin bu seçimde rövanş alacağını ve buna inandığını söyledi.
Son mitingi Üsküdar'da yapacağını belirten Erdoğan, katılımcılardan buradan ayrılır ayrılmaz eş dost, kapı kapı dolaşıp, herkese ulaşmalarını istedi. Erdoğan, kamuoyu araştırmaları çok iyi diye rehavete kapılmamaları, milletvekili sayısını 367'nin üzerine çıkarmak için çalışmaları gerektiğini ifade etti.
''Rotamızı çeteler, karanlık odaklar çizmedi, millet çizdi'' diyen Erdoğan, yarın halktan ustalık beratını alacaklarını kaydetti.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Asıl ruhu yarın sandıklara koyacaksınız. Öyle bir ders verin ki, demokrasi nedir öğrensinler. Öyle bir ders verin ki, dürüstlük nedir, yalan nedir öğrensinler. Çünkü hayatları ne yazık ki yalan üzerine kurulu. Bunlar sıkıştılar mı ne diyorlar? Eski CHP, yeni CHP. Bunlar turşuyla baklavayı bir arada yiyenler, halleri bu... Biz CHP'nin genlerine neyin işlediğini çok iyi biliriz. 18 yaşından itibaren siyaset dünyasının içinde, tırnaklarımla eşeleye eşeleye buralara geldim, biz neyin ne olduğunu çok iyi biliriz. Daha çıraklık dönemine başlamamış olanların benim ülkeme vereceği bir şey yok. Ne oldu? Baktı ki sıkıştı, 'Ben yeni CHP'yim' dedi. Sen yeni CHP olabilirsin ama SSK'daki 8 yıllık genel müdürlüğünü kimseye unutturamazsın. Senin kaliten belli ve bizim senin 8 yıllık SSK Genel Müdürlüğünde anamız ağladı.''
Milletin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yol vermeyeceğini dile getiren Erdoğan, ''Ben sana bir şey diyorum. Kalk söz ver, kim birinci parti olamazsa istifa etsin. Ben hazırım. AK Parti birinci parti olmasın, hemen genel başkanlıktan çekiliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, çekilebiliyor musun? Bahçeli, çekiliyor musun? Bu millet sizi sırtında taşımaya mecbur mu? Kılıçdaroğlu'nun bütün mesajı, CHP içindeki yerini korumaya yönelik'' dedi.
Kuru kuruya vaat değil, yaptıklarını konuştuğunu anlatan Erdoğan, Türkiye'nin dünyadan hasta çekmeye başladığını söyledi. Erdoğan, ''Hastane açmakta büyük bir rekabetin içindeyiz. Kılıçdaroğlu döneminin hastanelerinin fotoğraflarını aldırdım. Ne hijyen, ne bir şey. Ameliyat sedyeleri, masaları rezalet. Bunlarda vizyon diye bir şey yok'' diye konuştu.

-''SALLAYIN SALLAYIN ANCAK ELİNİZDE KALIR''-

Seçim otobüsünün karşısındaki binada CHP Maltepe İlçe Başkanlığında açılan ''Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen. CHP Maltepe Gençlik Örgütü'' yazılı pankartı partililerin sürekli salladığını gören Erdoğan, ''Sallayın sallayın ancak elinizde kalır başka bir işe yaramaz'' dedi.
''CHP'nin hakça düzeni kuyruktur, CHP'nin insanca düzeni yolsuzluktur, CHP'nin hakça düzeni yoksulluktur'' diyen Erdoğan'ın sözleri üzerine CHP Maltepe İlçe Başkanlığından ''Hepimiz Hopalı'yız'' yazılı pankart açıldı.
CHP Maltepe İlçe Başkanlığından açılan ''Memleketim ne zaman düşerse dara, sürekli Kemal çıkar ortaya'' ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı da dikkati çekti.
CHP ve MHP'nin seçim sürecinde söylediklerini ve vaatlerini eleştiren Erdoğan, ''Bunların kılavuzu...'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul projesine karşı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ''Orada insan yok'' diyerek eleştirdiğini anlatarak, bu projede onbinlerce yüzbinlerce insanın çalışacağını, insanlar için yeni şehirler, yeni ticaret merkezleri oluşturulacağını söyledi.
CHP'nin üçüncü köprüye de karşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, birinci ve ikinci köprüye, Marmaray tüp geçide karşı bu zihniyetin şimdi bu köprüleri kullandığını kaydetti.
Erdoğan, ''Madem karşısınız sandalla geçin, yüzerek geçin. Bunlarda ufuk yok, vizyon yok, çözüm yok. Ne yaparsanız karşı çıkarlar bunların derdi bu'' dedi.

-CHP'YE RAĞMEN MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜ-

Maltepe'de Sağlık Bakanlığının yapacağı hastaneye Maltepe Belediyesinin karşı çıktığını, yine aynı şekilde İzmir'de de kaçak yapı ve gecekondulara yönelik kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'nin yaptığı ilk 3 bin konuttan sonrasına müsaade edilmediğini söyledi.
Erdoğan, şöyle devam etti:
''Yahu etsen de etmesen de mesele değil. Yeni kurduğumuz Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığı ile yapacağımız yasal düzenlemelerle bunların önünü açarız. Ustalık döneminde inşallah bu işleri başaracağız. Biz bu işleri bunlara karşı duranlara bırakmayız. Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, CHP'ye rağmen çıkacak. Bunu yapmaya mecburuz. Milletim istiyorsa bize düşen onu yapmaktır'' şeklinde konuştu.
CHP ve MHP'ye gönül verenlere seslendiğini vurgulayan Erdoğan, ''Gelin futbol takımı tutar gibi particilik yapmayalım. Bakın bu iş, başka bir iş. Hizmet siyaseti, eser siyaseti yapanlara oy verelim. İstismar siyaseti yapanlara, yalan üretenlere, ideoloji siyaseti yapanlara kesinlikle oy vermeyelim'' dedi.

-TÜRK BAYRAĞI ELEŞTİRİSİ-

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'ye gittiğinde orada BDP'lilerle sözlü anlaşma yaptığını,, bunlardan birisinin yerel özerklik olduğunu ifade ederek, orada BDP'lilerin eline CHP bayrağını verdiğini öne sürdü.
Kılıçdaroğlu'nun BDP'linin eline Türk bayrağını veremediği için CHP bayrağını verdiğini belirten Erdoğan, ''Ben CHP mitinginde niye ben Türk bayrağı yoktu diye eleştirince, o da ''Sayın Başbakan bayrak üstünde siyaset yapıyor'' dedi. Türk bayrağı CHP mitinginde dalgalanmazsa bu eleştirilmeyecek mi? 'İyi mi yaptınız' diyeceğiz? Türk bayrağının dalgalanmayacağı herhangi bir yer olamaz. Kılıçdaroğlu bir özür dilemesi gerekirken, bu özrü benden dilemesin Türk milletinden dilesin ama ne yaptı?'' diye konuştu.
Erdoğan, Hakkari'de CHP'nin oyunun 300-350 tane olduğunu ancak o gün oraya 2 bin-2 bin 500 kişinin geldiğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Emeklinin maaşını artıracağım'' dediğini anımsatan Erdoğan, Bahçeli'den emeklinin bugünkü ve o dönemdeki alım gücünü karşılaştırmasını istedi.
Erdoğan, ''Bunlar yüzde 40, 50, 100 artmadıysa ben çekilirim ama sen çekilmeye var mısın? Bunlar bu ülkeyi batırdılar, bitirdiler. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz ve size güveniyoruz. İstismar siyasetine gerek yok. Halep oradaysa arşın Maltepe'de'' diye konuştu.
Miting sırasında Erdoğan'ın konuşması, sık sık ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla kesildi.
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Maltepespor atkısı taktı.
Erdoğan'ın konuşmasını, eşi Emine Erdoğan da seçim otobüsü üzerinden dinledi.