AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Atatürk ebediyete intikal etti, CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde bir gram demir yolu yok. Hani 10. Yıl Marşı'nda demir ağlarla örüyorduk Türkiye'yi, ne oldu CHP? Söyle bakalım kaç kilometre demir ağ yaptın?'' dedi.
Erdoğan, Büyükçekmece'deki mitingde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde kamu net borç stokunun milli gelire oranının yüzde 61 olduğunu, bu oranın şu anda yüzde 25'e düştüğünü belirtti.
Dünyada devletlerin kamu net borçları artarken Türkiye'de eksildiğini ifade eden Erdoğan, devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten yüzde 7'ye düşürdüklerini dile getirdi.
Enflasyonun bugün yüzde 4,3'e indiğini söyleyen Erdoğan, ''Biz geldik Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, bugün 122 milyar dolara ulaştı. Kişi başına milli gelir 10 bin doları aştı. Milli gelirimiz 732 milyar doları bulmuş vaziyette. Bununla da kalmayacağız, daha iyi bir noktaya geleceğiz. Türkiye'nin durumu buna müsait'' dedi.
Eğitim yatırımlarına da değinen Başbakan Erdoğan, eğitimde kitapları ücretsiz dağıttıklarını, 81 vilayette üniversiteler kurduklarını, şimdi akıllı tahtaları getireceklerini ve bütün dersliklere kuracaklarını anlattı.
Her öğrenciye ücretsiz elektronik kitap vereceklerini belirten Erdoğan, müfredatın da bu elektronik kitabın içinde bulunacağını kaydetti.

-SAĞLIK YATIRIMLARI-

Başbakan Erdoğan sağlık yatırımlarına da aynı hızla devam ettiklerini ve vatandaşların artık hastanelerden 7-8 ay sonrasına randevu almadığını dile getirdi.
Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre duble yol yapılmışken, 8 yılda 13 bin 600 kilometre yol yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Geldik ki 36 tane havaalanı var, 24 tanesi çalışıyor. Şu anda o 36'nın üzerine 10 havaalanı daha ilave ettik. 46 havaalanının tamamı çalışıyor. Artık Türkiye'nin dört bir yanına uçakla gidiyoruz. Artık uçaklar sadece kaymak takımının bindiği araçlar değil, halkın yolu haline geldi bu havayolu. Uçaklarla seyahat bire beş artmış vaziyette'' dedi.
Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının çalıştığını, şimdiki hedefin Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattını bitirmek olduğunu belirten Erdoğan, bu hat da tamamlandığında İstanbul'dan Ankara'ya 2,5 saatte ulaşılacağını bildirdi.

-''BU CHP ÖYLE BİR ZİHNİYETTİR Kİ...''-

Bu ayın sonunda miting için Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle gideceğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sayın Kılıçdaroğlu, sizin tarihinizde bunlar var mı? Atatürk ebediyete intikal etti, CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde bir gram demiryolu yok. Hani 10. Yıl Marşı'nda demir ağlarla örüyorduk Türkiye'yi, ne oldu CHP? Söyle bakalım kaç kilometre demir ağ yaptın? Var mı? Yok. Bu CHP öyle bir zihniyettir ki, Atatürk ebediyete intikal etti, Türk parasının üzerinden Atatürk'ün bütün resimlerini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular. Devlet dairelerinde Atatürk'ün posterlerini kaldırdılar, İnönü'nün posterlerini koydular. Ama yeri geldiği zaman da ilk söyledikleri şey; 'Biz Atatürkçüyüz'. Dürüst olun. Böyle bir demokrasi, böyle temel hak ve özgürlükler olmaz.''
CHP'nin İstanbul'da, Türkiye genelinde il başkanlarını bütün vilayetlere vali ilan ettiğini söyleyen Erdoğan, ''Neresi bunun demokrasi? Hani milli egemenlik kayıtsız şartsız kimindi? Milletindi'' dedi.

-KANAL İSTANBUL PROJESİ-

Kanal İstanbul Projesi'nden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Kanal İstanbul, bir başka olacak. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Kanal İstanbul'da insan yok'. Şaşırdım, neresinde yok? Bizim bir animasyonumuz oldu 3-5 dakikalık. O animasyonda kanalın içinde gemi seyahat ediyor. Herhalde dedim gemiyi gördü de onun için burada insan yok diye düşündü. Arkadaşım bana dedi ki, 'Keşke bu gemi yerine orada insan yürütseydik'. Dedim ki, biz burada insan yürütseydik, o zaman da Kılıçdaroğlu, 'İnsan yürüyor ama bu insan yüzmeyi bilmiyor' derdi. Çünkü kendini olumsuzluk üzerine kurgulamış olan bir yapısı var, ön yargıları böyle.''
Kanal İstanbul Projesi hayata geçirildiğinde, on binlerce insanın burada çalışacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Yaklaşık 10 yıl burada inşaat var. Uygun olan bölgelerde bir yapılanma da olacak. Bu yapılanmanın sebebi, İstanbul'un deprem tehdidi altında olan yerlerini istiyoruz ki buralara taşıyalım. Onlara adilane şekilde adımı atalım. Onları, oturdukları yerlerden kurtaralım istiyoruz. Çünkü size o yakışır. Öyle yerler var ki itfaiye arabası sokak arasına girmez. Bunun tedbirini almak bizim görevimiz değil mi? Bu kardeşiniz, İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden bugüne bunu düşünüyor. Ama o zamanlar merkezi yönetimde olanlar bana müsaade etmediler. Ne zaman hükümeti devraldık, dedik ki 'Artık bunun zamanı geldi'. Belediye başkanım ve ulaştırma bakanımla beraber bunun üzerinde çalıştık. Şimdi ustalık dönemindeyiz ve ustalık dönemimizin en önemli eseri olarak bunu yapacağız.''
Sultan Abdülmecit'in mimari çizgilerini ortaya koyduğu ama gerçekleştiremediği Marmaray'ı yapan iktidar olduklarını vurgulayan Erdoğan, ''Bizden öncekiler niye yapamadılar? Tek şey söylüyorlar, 'Bunu Ecevit de söylemişti'. Söylemiş olabilir, nerede bunun projesi, atılan bir adım var mı? İki şehir projesini söylüyorum, Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Benim genel başkan yardımcım onu 4 yıl önce bütçe müzakerelerinde söylemişti'. Çıkardım meclis tutanaklarından. Bir baktım ki Saroz Körfezi'ni İstanbul'un içinde gösteriyor. Saroz Körfezi'nin İstanbul ile ne alakası var?'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, küçük çocuklarını miting alanına getiren bir aileye, ''Bu yavruyu niçin bu yağmurun altında buraya getirdiniz. Üstünü ört'' dedi.
Erdoğan, mitingin sonunda, ''Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor'' dizelerini tekrarladı.
Mitinge, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti milletvekili adayı Hakan Şükür de katıldı.
Erdoğan, mitingin ardından AK Parti Büyükçekmece ilçe binasının açılışını da yaptı.