Murat Muratoğlu - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Bu millet, silahı olmadığı halde, kurşunu, topu, tüfeği, tankı olmadığı halde, gerektiğinde taş fırlatarak düşmana direnecek kadar kahraman ve fedakar bir millettir. Biz Kurtuluş Savaşı'nda yokluğun acısını yaşadık, yoksulluğun çilesini çektik. Üzerimize en modern silahlarla gelen düşmana karşı, bulabilenler silahla, bulamayanlar, kazma, kürek, taşla mukabele ettiler'' dedi.
Erdoğan, partisinin Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlediği mitinginde vatandaşlara hitap etti. 3,5 ay önce Denizli'ye geldiğini ve 435 milyon lira tutarında 72 farklı hizmet ve eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bunun Denizli'ye 15. gelişi olduğunu söyledi. Kamu ve belediye yatırımlarıyla Denizli'nin çehresini değiştirdiklerini ifade eden Erdoğan, Denizli'yi Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kentlerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Denizli'nin sanayisiyle, tarımıyla, kültür varlıklarıyla, turizm değerleriyle, Pamukkalesiyle, termal tesisleriyle, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanındığına dikkati çeken Erdoğan, Denizli'nin artık bir marka olduğunu vurguladı. Denizli'nin çok daha fazlasını hak ettiğine işaret eden Erdoğan, Denizli'yi daha fazla tanınan bir marka şehir haline getireceklerini söyledi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bugün burada, Denizli'nin markasını daha da güçlendirecek bir müjdeyi sizlere açıklıyorum. 12 Haziran seçimlerinden sonra, Denizli artık bir büyükşehir oluyor. Tasarıyı, 12 Haziran'dan sonra Meclise getiriyor, Denizli'yi artık büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturuyoruz. İnşallah hizmetlerin kalitesi daha da artacak. Artık İstanbul gibi, Kocaeli gibi mülki sınırlar Denizli Büyükşehir Belediyesinin sınırları olacak. Artık Denizli'de belde, köy olmayacak. Ne olacak onlar? Artık o ilçelerin mahalleleri olacak. Tabii ki imkanlar daha da artacak, daha büyük imkanlar bağlayacağız. Böylece Denizli'nin tüm sınırlarında büyükşehir belediyesi 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik planları yapacak, 5 binlik nazım imar planlarını yapacak. İlçe belediyeleri ise sadece binlik planları yapacak. Böylece kaçak yapılaşmanın önüne geçmiş olacağız. Bu, Denizli'yi modern bir şehir haline getirecek. Yasayı çıkaracağız, ama ne zaman yürürlüğe girecek? 2014 belediye seçimlerine Denizli, Büyükşehir Belediyesi olarak girecek. O ana kadar şu andaki belediyelerin, beldelerin kazanılmış hakları devam ediyor, ama 2014 yerel seçimlerine Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak giriyor, ilçe belediyeleri ilçe belediyeleri olarak giriyor. Artık Denizli'de belde seçimi olmayacak ve ilçeler çok daha güçlü olacak. Beldelere çok daha farklı, çok daha kalite hizmet olacak. Nasıl, memnun musunuz?
Denizli, farklı bir vizyonla, yoğun bir hizmetle çok daha hızlı şekilde 2023'e hazırlanacak. Şimdi Denizli'ye soruyorum: Denizli marka kent olsun mu? Denizli büyük şehir olsun mu? İstikrar sürsün, Denizli büyüsün mü? İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün mü? Bu iş bitmiştir. Denizli'de 12 Haziran'ın neticesini şimdiden görüyorum.
11 ilimizi aynen Denizli gibi büyükşehir yapıyoruz ve bu illerimiz büyükşehir olmayı kazanıyorlar. Böylece Türkiye genelinde şu an itibari ile 2014'ten sonra 27 ilimiz büyükşehir olmuş olacak.''

-''ÜLKEMİZDE İLK DEFA MODERN BİR TANKIN MİLLİ OLARAK ÜRETİMİ İÇİN GEREKEN BÜTÜN ALTYAPI HAZIR''-

15 Mayıs'ta Denizli'nin, Milli Mücadele Günü'nü kutlayacağına işaret eden Erdoğan, Milli Mücadele'nin Denizli'deki önderi, Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücadele'yi başlatmak için verdiği fetvadan ''Müftünüz olarak, Cihad-ı Mukaddes fetvasını ilan ve tebliğ ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi, üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz'' ifadelerini okudu.
Türkiye'nin temelinde, böyle bir mücadele ve böyle bir kahramanlık ruhu olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu ülkenin temelinde, işte böyle bir fedakarlık ruhu var. Bu millet, silahı olmadığı halde, kurşunu, topu, tüfeği, tankı olmadığı halde, gerektiğinde taş fırlatarak düşmana direnecek kadar kahraman ve fedakar bir millettir. Biz Kurtuluş Savaşı'nda yokluğun acısını yaşadık, yoksulluğun çilesini çektik. Üzerimize en modern silahlarla gelen düşmana karşı, bulabilenler silahla, bulamayanlar, kazma, kürek, taşla mukabele ettiler. İşte bunu bildiğimiz için, bunu yaşadığımız için, AK Parti olarak savunma sanayimize özel bir önem verdik. Savunma sektörü ihracatımız 2002'de MHP, CHP'nin yavrusu DSP, ANAP iktidarı döneminde 247 milyon dolardı. Bu rakam 2010 yılında 1 milyar dolara çıktı. Onlar nire, biz nire? 247 milyon nire, 1 milyar nire? Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Ürdün, Pakistan ve Güney Kore'ye savunma sanayi ürünleri ihraç eden bir ülke konumuna yükseldik.
Silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu toplam 24 milyar dolar değerinde modernizasyon, dikkatinizi çekiyorum, artık yurt içinde, yüzde 90'ı ülkemiz yerli sanayisinin katılımıyla yapılıyor. Askerimizin kullanacağı yüzde 100 yerli piyade tüfeğinin tasarım ve üretimine başladık. Nerelerden nerelere geldik. Milli tankımız olan Altay'ın konsept tasarımını tamamladık. Ülkemizde ilk defa modern bir tankın milli olarak üretimi için gereken bütün altyapı hazır. Fırtına ve panter adı verilen ileri teknoloji ürünü ve 40 kilometre menzilli obüs topların seri üretimlerini tamamlayarak silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Anka isimli 10 bin metre irtifada uçabilen ve 24 saat havada kalabilen insansız hava aracının deneme uçuşlarını başlattık. Böylelikle ABD ve İsrail'den sonra stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracını üreten üçüncü ülke konumuna yükseldik. Bitmedi, Türkiye'nin ilk milli korvet savaş gemisi Milgem'i ülkemizde inşa ettik. İlk savaş helikopterimiz olan 'Atak' helikopterinin tüm yazılım ve tasarımlarını tamamlayarak örnek üretim safhasına geçtik, 2013 sonu itibariyle seri üretime geçiyoruz. Daha önce yabancı ülkelere verilen F4 ve F16 uçaklarımızın modernizasyonunu Türkiye'de yapar hale geldik. Aynı şekilde C-120 nakliye ve T-38 jet eğitim uçaklarının da modernizasyonları artık ülkemizde gerçekleşiyor.''

-''MİLLİ GELİRİ 12 YILDA DA 3 KAT ARTIRIRIZ''-

Erdoğan, artık sürekli dışarıya bakan değil, kendi sorununu içinde çözen bir Türkiye olduğunu belirterek, ''Sizin desteğinizle, sizin katkınızla, sizin hayır dualarınızla Türkiye'yi bu seviyelere, bu noktalara taşıdık'' dedi.
Ustalık dönemlerinin başladığını anlatan Erdoğan, Türkiye'yi 2023 yılına kadar, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri konumuna getireceklerini söyledi. 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar milli gelir hedefine de ulaşacaklarını belirten Erdoğan, bunların hayal olmadığını ifade etti. 2010 yılında, Türkiye'nin tarihinde ilk kez 1 trilyon lira milli gelir seviyesini aştığına dikkati çeken Erdoğan, milli gelirin 230 milyar dolardan 740 milyar dolara çıktığını söyledi. Erdoğan, ''8,5 yıl önce bunlar hayaldi. Bunları söylediğimiz zaman, 'Yok canım, olur mu?' diyorlardı. Ama oldu, biz bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Milli geliri 3 kat artırdık. Önümüzdeki 12 yılda da 3 kat artırır, Allah'ın izniyle 2 trilyon dolar yaparız.'' diye konuştu.