AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yeni Anayasa, halkın tam manasıyla anlayacağı dille yazılacak, daha küçük, teferruata boğulmayan, tecrübeyle, bugüne kadar olan tüm deneyimleri kapsayan bir anayasa olacak'' dedi.
Erdoğan, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçimlere 39 günün kaldığını, ''12 Haziran'da sandıkları AK Parti ile patlatacaklarını'' söyledi.
Bu yeni dönemin adında, ileri demokrasinin olduğunu, bu yeni dönemin adında temel hak ve özgürlüklerin bulunduğunu, çıraklığın, kalfalığın geride kaldığını, ustalık döneminin geldiğini belirten Erdoğan, ''Çıraklığı bile olmayanların, kalfa olması mümkün mü, kalfa olmayanların usta olması mümkün mü? Onların sadece kuru sıkı attığını görürsünüz'' dedi.

-''YANİ ANAYASA, HALKIN ANLAYACAĞI DİLLE YAZILACAK''-

12 Eylül'de Anayasa'nın değiştirilmesi yönünde bir adım atıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye, tarihinde önemli bir Anayasa değişikliğini halkının önüne getirdi. Halkımız bize yüzde 58'le (Evet) dedi. Burada gerçekten çok büyük payınız oldu, çok emek verdiniz. O dönemde (Partimiz devamlı kapatılıyor) diye feryat edenlere, 'Gelin bunu engelleyelim' dedik. Kimdi onlar? BDP... (Sürekli kapanıyor, süreli kapanıyor). 'Gel kardeşim engelleyelim' bunu dedik, Meclise gelmediler, oy vermediler ve ne yazık ki bizim içimizden de bazı arkadaşlar, şimdi onlar MHP'de onlar da bu oyuna geldiler. Kampanyayı da zaten beraber yürüttüler CHP, MHP, BDP. Ama milletim onlara sandıkta gerekli dersi verdi. Yüzde 58 ile (Evet) dedi bu pakete. Şimdi milletim diyor ki; (Bu yeterli değil, Anayasa'nın tamamını değiştirelim).''
Şimdi sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, aydınların hazırlıklar yaptığını, ama hepsinden öte, halkın hazırlık yaptığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Yeni Anayasa, halkın tam manasıyla anlayacağı dille yazılacak, daha küçük, teferruata boğulmayan, tecrübeyle, bugüne kadar olan tüm deneyimleri kapsayan bir Anayasa olacak. Bununla beraber arzu edilen tablonun parlamentoda oluşması halinde, parlamentoda, eğer halka gidebilme imkanı olursa halka gitmek suretiyle inşallah bu adımı atacağız.''

-''BU HAREKETTE ÇETELER YOK''-

Esenyurt'un vereceği oyların çok önemli olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben Türkiye'yi dolaşıyorum, sizleri, ilçeleri dolaşıyorum. Tüm arkadaşlarım ilçe ilçe, köy köy dolaşıyor. Sizler de aynı şekilde dolaşıyorsunuz, sizlere inanıyorum. Çünkü bu hareket sadece Tayyip Erdoğan'ın hareketi değil. Biz yola çıkarken, milletle yola çıktık. Rotayı siz çizdiniz. Sizin çizdiğiniz rota istikametinde yürüyoruz. Bundan sonra da milletin rotası istikametinde Türkiye büyümeye devam edecek.
Bu harekette çeteler yok, mafya yok, karanlık güçler yok. Bu hareket, çetelerin, mafyanın, karanlık güçlerin karşısında. İşte gerçekler ortada. Yola çıkarken, 'İleri demokrasi' dedik, 'Temel hak ve özgürlükler' dedik ve şu ana kadar bunun mücadelesini verdik.''

-''4 TANE TEMEL TAŞ DEDİK''-

Başbakan Erdoğan, yola çıkarken, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde durduklarını belirterek, eğitimde her öğrenciye ücretsiz kitap dağıtarak, önemli bir adım attıklarını vurguladı.
Eğitimde akıllı tahta dönemine geçileceğini belirten Erdoğan, ''4 yılda Türkiye'de akıllı tahtanın girmediği derslik kalmayacak. Şu anda 163 bin dersliğimiz var. Modern dünya ilmin tahsilinde hangi imkanlara sahipse benim ülkem de aynı imkanlara sahip olacak'' dedi.
Bilgisayar donanımlı olacak akıllı tahtaların bütün dersliklerde olacağını ve 4 yıl içinde bütün öğrencilere elektronik kitap vereceklerini anlatan Erdoğan, bütün müfredatın bu elektronik kitapların içinde olacağını ifade etti.
Okulların ve dersliklerin sayısını arttırdıklarını anlatan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
''Kimse (Fakirlikten dolayı ben çocuğumu okula gönderemiyorum) demesin. Biz şu anda sosyal güvencesi olmayan ailelere ne veriyoruz ilk öğretimde? Erkek öğrenciye 35 lira, kız öğrenciye 45 lira veriyoruz. Orta öğretimde erkek öğrenciye 45 lira, kız öğrenciye 55 lira. Bizden önceki iktidarlar ne veriyordu, üniversite öğrencisine 45 lira veriyordu. Biz 240 lira veriyoruz müracaat eden herkese. Geçen yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısı 900 binin üzerine çıktı.
Şimdi çıkmış Bay Kemal diyor ki (Biz her aileye 600 lira vereceğiz). İnandınız mı? Onun söylediğini aslında biz şu anda yapıyoruz. Her öğrenciye verdiğimiz rakam bu. Senin verdiğin parayı zaten biz veriyoruz. Sosyal güvencesi olmayanlara ayrıca 150 lira nakit olarak maaş veriyoruz, erzak veriyoruz, yakıt yardımı yapıyoruz. Bunları saydığımızda bu rakam, 1250-1500 liraya doğru gidiyor.''