' Çok pişkin maşallah... Diyor ki, 'niye olumsuz düşüneyim, onlar da bu ülkenin iyi, hoş insanları. Bizim iyi imamlara ve iyi din idamlarına ihtiyacımız var, tabii ki olacak' diyor. Peki bu okulların kapatılmasıyla ilgili adımları kimler attı? Başörtüsüyle ilgili referandumda meydanlarda 'bunu ben hallederim' dedi. 12 Eylül akşamı yaptığım açıklamada 'dürüstsen, samimiysen süreci başlatalım ve başörtüsü sorununu halledelim, bitirelim' dedim. Haftasında Ankara'da TESK'in bir toplantısında beraberiz ve kendisine 'şu işi bitirelim' dedim ve 40 dereden 40 türlü su getirdi, çünkü samimi değil. Gider çarşaflı kardeşime bir taraftan rozeti takarlar, ertesi gün otobüsten çarşaflı kardeşlerimizi atarlar. Bunlar bu... Bay Kemal, şu meslek lisesi ve imam hatip üzerinden elini çek. Gölge etme, başka ihsan istemez, çek.''
İhtiyaca göre meslek lisesinden mezun verilmesini doğru bulmadığını ifade eden Erdoğan, ihtiyaç olduğu için mi lise açıldığını sordu.
Erdoğan, ''Yıllar yılı düz liselerden mezun olanlara iş mi buldunuz? O zaman düz liseleri kapatacak mıyız?'' diye konuştu.
Batı ülkelerinde yüzde 70 meslek lisesi, yüzde 30 lise bulunduğunu, çünkü meslek lisesinden mezun olanların bileğinde bir bilezik bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, sanayide ve teknolojide iddiası olan ülkelerin ara eleman aradığını söyledi.

-''BAY KEMAL BUNDAN HABERİN YOK SENİN''-

Meslek liselerinde, lisede okunan derslerin hepsinin okunduğunu belirten Erdoğan, ''Bay Kemal, bundan haberin yok senin. Ben bir İmam Hatip Lisesi mezunuyum, benim Büyükşehir Belediye Başkanım İmam Hatip Lisesi mezunu'' dedi.
Kendilerine o dönemde, İmam Hatip Lisesinden sonra üniversite yolu açılmadığını, bir de lise sınavlarına girdiklerini, okudukları derslerden tekrar sınav olduklarını, sonra üniversiteye girdiklerini anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bize böyle zulmettiler, sonra bunların önü açıldı. Daha sonra 28 Şubat ile beraber tekrar meslek liselerinin önü kat sayı ile kesildi. Şimdi bu kat sayı da hallolacak. Zaten yoluna girdi. Bu büyük bir adaletsizlik değil de nedir? Sen üniversite imtihanına tabi tutmuyor musun? Tutuyorsun. Meslek liseli kalkıp düz liseli ile yarışta bunu başarıyorsa, önünü niye açmıyorsun? İlla İmam Hatip Lisesinden çıkan imam, vaiz mi olacak? Olmayabilir. Ziraat Meslek Lisesinden mezun olan illa ziraat işiyle mi uğraşacak? 'Uğraşmam' der. Girdi üniversite sınavına farklı yer kazandı orada okumaya devam eder, niye önünü kesiyorsun? Aç, prangalardan kurtulsun bu gençlik, bırak. Biz bunu yaptık, yine yapacağız. Gençliğin önünü açacak ve rahat olacağız. Er veya geç bu hallolacak. 12 Eylül bunun önünü açtı. Şimdi yeni anayasa diyoruz ya, yepyeni anayasa ile bunu daha da güçlendireceğiz.''

-EĞİTİM YATIRIMLARI-

Başbakan Erdoğan, okullardan kara tahtayı kaldırdıklarını, bilgisayar donanımlı akıllı tahtaya geçileceğini belirterek, bütün öğrencilere, fakir ve zengin ayrımı yapmadan ücretsiz olarak elektronik kitap dağıtacaklarını anlattı.
Erdoğan, bu projeyi 4 yılda hayata geçireceklerini ifade ederek, bütün çalışmaların tamamlandığını, seçimden sonra ihaleyi yapacaklarını, üretimin başlayacağını ve kazanan firmanın okullara hazırladıkça akıllı tahtaları monte edeceğini ve elektronik kitapları öğrencilere dağıtacağını söyledi.
Okullara bilişim teknolojisi sınıflarını kurduklarını, Türkiye geneline 1 milyona yakın bilgisayar gönderdiklerini anlatan Erdoğan, ''İş bilenin kılıç kuşananın, biz bunu yaptık, yapıyoruz'' dedi.

-''ŞU SSK HASTANELERİNİN DİLİ OLSA DA KONUŞSA''-

Sağlık alanında yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, artık her vatandaşın istediği hastaneye gittiğini, istediği eczaneden ilacını aldığını belirtti.
''Biz buraya çileleri çeke çeke geldik. Şu SSK hastanelerini dili olsa da konuşsa... Bay Kemal, 8 yıl SSK'da genel müdürlük yaptın. Allah aşkına o yılları yaşayanlar yaşamayanlara anlatsın'' diyen Erdoğan, Tam Gün Yasası'nı çıkarttıklarını, bıçak parasını ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.
Sağlık alanında yaşanan sıkıntıların hesabının 12 Haziran'da sorulmasını isteyen Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bunun hesabını Bay Kemal'e 12 Haziran'da sormayacak mıyız? SSK'yı batıran kişisin. Bir SSK'yı yönetemedin de nasıl oluyor da Türkiye'nin idaresine talip oluyorsun? Ne olur futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Bakın bu, başka bir iş. Burada ülkenin geleceği var. Kalkıp eğer futbol takımı tutar gibi parti tutarsak, bunun bedelini sadece ülkemiz ödemeyecek, bunun bedelini gelecek kuşaklar ödeyecek. Gelecek kuşaklara da biz bunu ödetmeyelim. Onun için çok çalışmamız, çok koşmamız lazım. Gece ve gündüz demeden koşmamaz lazım. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine böyle çıkaracağız.''
Erdoğan, seçime 13 gün kaldığını anımsatarak, vatandaşlardan kapı kapı dolaşmalarını, eş, dost ve akrabalarını aramalarını isteyerek, ''El ele omuz omuza vererek inşallah 12 Haziran'da sandıkları patlatacağınıza inanıyorum'' dedi.

(SBE-KÖS-MAH)