Akım Korumalı Priz Kullanma Nedenleri Nelerdir?

Description: Akım korumalı priz kullanma nedenleri nelerdir? Ayrıca akım korumalı priz ne işe yarar gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Akım Korumalı Priz Kullanma Nedenleri Nelerdir?

Elektronik cihazlarda yaşanan satış patlamaları ve teknolojik gelişmeler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Öyle ki bir cihazın üzerinde ufak bir nokta değişimi ile satışa çıkararak rekor bile kırabiliyorsunuz. Ayrıca bu cihazların maliyetlerinin de o kadar yüksek olması nedeniyle korumak için önlemler alınması da gerekmektedir.

Akım korumalı priz, elektronik cihazlarımızı ani olarak değişen voltaj değerlerinden korumak için kullanılan ucuz maliyetli yardımcı bir elemandır. Akım priz, sürekli değişebilen ve yükselen voltaj değerlerinden elektronik ürünlerimizi korumaktadır. Burada önemli olan husus akım prizlerin sadece artan voltajlarda işe yaramasıdır. Yani düşen voltajlarda sonuç vermemektedir.

Akım Korumalı Priz Hangi Cihazlarda Kullanılmalıdır?

Akım korumalı prizlerin kullanılması gereken cihazlara bakacak olursak da her elektronik cihazda kullanabiliriz. Ki bize göre bu bir gerekliliktir. Çünkü elektronik ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu da düşünürsek yeniden bir cihaz almak istemiyorsanız, kullanmanız iyi olacaktır. Bu sayede küçük bir maliyetle çok daha yüksek maliyetli sorunlara yol açabilecek bir dertten bir kurtulmamızı  sağlayabilir.

Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekli?

Akım korumalı prizlerde önemli olan prizin güç kapasitesidir. Örneğin sizin 1500W maksimum güce sahip bir prize ütü, kettle gibi cihazları bağlarsanız otomatik olarak sigortanın atmasına neden olacaktır. Yani güç kesilmiş olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta da budur. Hem akım korumalı prizlerin maksimum gücü hem de prize bağladığınız elektronik cihazların istediği güç miktarı önemlidir.

Dğer taraftan bakacak olursak da alacağınız akım korumalı prizin kalitesi de oldukça önemlidir. Bilindik bir marka satın almak her zaman iyidir. Akım prizlerde en önemli kriter Jule değeri değeridir diyebiliriz. Bu değer bize akım korumalı prizin ömrünü gösterir. Yüksek jule değeri bulunan cihazlar prizler daha dayanıklıdır ve daha uzun süre dayanmaktadır. Bu sebeple 10-20 liraya satılan sözde akım korumalı prizler faydadan çok zarar verecektir.

Eğer sizde akım korumalı priz alarak elektronik eşyalarınızı voltaj gerilimine mağdur etmek istemiyorsanız Faz Ticaret adresinden dilediğiniz akım korumalı prizi alarak az bir maliyetle eşyalarınızı koruyabilirsiniz.