Alevi derneklerinin organize ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu kalabalık, IŞİD saldırıları ve eğitimde hak ihlallerine tepki göstermek amacıyla Sıhhiye Meydanı'nda toplandı.

Zorunlu din dersi ve eğitimde hak ihlallerine tepki için 15 Eylül'den itibaren 16 Alevi dergahından Ankara'ya yürüyenlerin de katıldığı mitingde kalabalık, beyaz bayraklar taşıyarak barış taleplerini gösterdi, pankart açıp, sloganlar attı.

IŞİD'in yaptığı katliamlara tepki sloganlarının atıldığı eylemde, Aleviler IŞİD'in siyah bayrağına karşı Casino Siteleri barışı simgeleyen beyaz bayraklarla yürüdü, pankart açıp sloganlar attı.

Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Öken de sonradan misafir olarak gittikleri Avrupa'da inançlarını özgürce yaşarken, Aleviliğin doğduğu topraklarda asimilasyona maruz kaldıklarını öne sürdü. Öken, Avrupa'da dileyenlerin çocuklarına Alevilikle ilgili eğitim verildiğini ancak Türkiye'de Alevi çocuklara zulmedildiğini iddia etti. Öken, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı direnenlerin yanında olduklarını da söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise Alevi inancında kavga ve ayrım yapma bulunmadığını belirterek, "Mitingimizde Sünni kardeşlerimiz de var. Sünniler olmasa biz bu ülkede yaşayamazdık" diye konuştu.