altan tan

Kobani'de yaşanan IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde başlatılan 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylemlere ilişkin olarak, "Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık" diyerek partisine tepki gösteren Altan Tan'da yeni bir açıklama geldi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, özel bir televizyonda katıldığı programda Kobani bahanesiyle çıkartılan eylemleri değerlendirirken Mısır'da darbe sonrası çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerle ilgili partisine eleştiri getirdi.

Altan Tan IŞİD tarafından Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırı sırasında tepki vermediklerini kabul ederek, "Kim kime zulm ediyorsa tepkimiz aynı olması lazım. Kürt siyasetçiler Ortadoğu'daki gelişmeler bizi ilgilendirmiyor diyemez" şeklinde konuştu.

Altan Tan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rabia Meydanı'nda iki bin tane Müslüman Ramazan ayında sahurda katledildi. Bizim partimizde kınamalar oldu ama biz bunlar ilgili bir miting bile yapmadık, yapmalıydık. Diyelim ki Kerkük Türkmenlerine, Musul'a bir tavır olduğu vakit bize de Kobani olduğu zaman Lüleburgaz'da kimse sokağa çıkmadı diyemeyiz. Biz insan olarak görevimizi yapmalıyız. Bizim kaderimiz birbirine bağlı, bir mecburiyet değil."