Anadolu Ajansı, Radikal Gazetesinde Ajansa yönelik yer alan haberde gerçek dışı bilgilerin yer aldığını belirterek, ''AA yöneticilerinin maaşları olarak verilen, maksatlı biçimde abartılarak ve katlanarak sunulan rakamların gerçeğe aykırı olup, kurumu ve yöneticilerini yıpratma amacına hizmet ettiğini'' bildirdi.
     Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bugünkü Radikal Gazetesinde ''Anadolu Ajansı iflas ediyor'' başlığı ile yayımlanan ve bazı internet siteleri aracılığıyla aktarılan haberde gerçek dışı bilgilerin yer aldığı bildirildi.
     Anadolu Ajansının basın kuruluşları arasında çalışanlarının sendikalı olduğu, ücretlerin toplu iş sözleşmesi ile belirlendiği yegane kuruluş olduğu dikkat çekilen açıklamada, bu gerçeğin basın çalışanlarınca da çok iyi bilindiği vurgulandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
     ''Anadolu Ajansı işvereni ile Türkiye Gazeteciler Sendikası arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve adı geçen sendika, yasal prosedür gereği, AA iş yerlerinde 15 Mart 2011 tarihi itibariyle grev kararı ilan etmiştir. Bununla birlikte toplu iş sözleşmesi müzakerelerine devam edilmektedir. Anadolu Ajansında uygulanan toplu iş sözleşmesi hükümlerinin bütün basın kuruluşlarınca da benimsenmesi ve tüm basın çalışanlarının başta iş güvencesi olmak üzere aynı haklardan yararlanması en büyük arzumuzdur.
     Söz konusu haberde 'Astronomik maaş' ara başlığı altında yer alan ve AA yöneticilerinin maaşları olarak verilen, maksatlı biçimde abartılarak ve katlanarak sunulan rakamlar gerçeğe aykırı olup, maalesef, Kurumumuzu ve yöneticilerini yıpratma amacına hizmet etmektedir.
     Hukuka uygun ve yasal düzenlemeler çerçevesinde hak edilen ücret gelirlerinin, haksız kazanç elde ediliyormuş iması ile kamuoyuna aktarılması, Anayasa ile düzenlenen kişisel haklara saldırı niteliği taşıdığı gibi Basın Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca doğru, tarafsız ve dürüst habercilik anlayışı ile de bağdaşmamaktadır.''
     Anadolu Ajansının yöneticileri ve tüm çalışanları, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışından ödün vermeden ve zaman mefhumu gözetmeden Türkiye ve dünyanın değişik bölgelerinden özveri ile elde ettiği haberleri, değerli aboneleri kanalıyla kamuoyuna aktarma çabasındadır.
     Ülkemize hizmette onurlu 90 yılı geride bırakan, üstlendiği uluslararası misyonla dünya çapında bir haber ajansı olma yönünde dönüşüme hazırlanan Anadolu Ajansının, bu tür gerçek dışı bilgilere dayalı haberler ile yıkılamayacağını ve yıpratılamayacağını, kamuoyunun bilgilerine sunarız.''