Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin en temel kurumlarından biri olan Anayasa Mahkemesinin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetin işleyişinde çok esaslı bir görev üstlendiğini bildirdi.
Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a kutlama mesajı gönderdi.
Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:
''Devletimizin en temel kurumlarından biri olan Anayasa Mahkemesi, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin işleyişinde çok esaslı bir görev üstlenmektedir.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halk oylaması neticesindeki Anayasa değişiklikleriyle birlikte, Anayasa Mahkemesinin görev alanında da önemli düzenlemeler yapılmıştır. Böylece, gelişmiş hukuk devletlerinde uygulanmakta olan bireysel başvuru gibi önemli bir hak arama yolu, tarihte ilk defa Türk hukuk sistemimizde de yerini almış, vatandaşlarımız için yeni bir hak arama imkanı doğmuştur. İnanıyorum ki yapılan değişiklerle birlikte Anayasa Mahkemesi, çok daha itibarlı konum elde etmiş, evrensel ölçütlere her zamankinden daha da yaklaşmıştır.
Bu itibarla kanunların Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen; evrensel hak ve özgürlüklerin güvencesi olan Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli üyelerine ve tüm çalışanlarına başarılar diliyorum.''