Sıhhiye'deki DTCF'de önceki gün başlayan kavga, dün de devam etti. PKK sempatizanı ve İşçi Partisi'nin gençlik kolu olan TGB ’li (Türkiye Gençlik Birliği) öğrenciler arasında ‘derse katılma ’ gerekçesiyle çıktığı öne sürülen kavgada bıçak ve sopalar konuştu.

5 ÖĞRENCİ YARALANDI, 1 GÖZALTI

Kavgada öğrenci olduğu belirtilen 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaylar üzerine DTCF ’ye çok sayıda çevik kuvvet polisi ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri okul çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı, kavga edenlere de müdahalede bulundu. Bu esnada slogan atmayı sürdüren TGB ’li grup polis ekiplerince uzaklaştırıldı. Yaralananlara ilk müdahale ambulanslar içinde yapıldı. Bu arada üzerinden sopa çıkan 1 kişi de gözaltına alındı.

Olayların ardından okuldaki öğrenciler dışarı çıkarılırken okula girmek için ısrar eden öğrenciler ise özel güvenlik görevlileri tarafından ‘Okul tatil ’ gerekçesiyle içeri alınmadı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 90'lı yıllarda PKK lideri Abdullah Öcalan'la Bekaa Vadisi'nde buluşmuş ve aralarında sıcak bir sohbet geçmişti. O görüşme sırasında Öcalan Doğu Perinçek'e gül vermişti. Şimdi ise iki ismin taraftarları Ankara Üniversitesi'nde birbirine giriyor..