ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kobani'ye destek amacıyla bugün için Türkiye genelinde 'sokağa çıkın' çağrısı yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda yurt genelinde sokaklar yakılıp yıkıldığı olaylarda 44 kişi hayatını kaybetmişti. Bu defa korkulan olmadı. Günün ilk eylemi Diyarbakır'da başladı ve yürüyüş olaysız sona erdi.

'Sokağa çıkın' çağrısına Ankara'dan da cevap geldi. Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, buradan her eylemde Betorder olaylarla gündeme gelen Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Heykeli önüne yürüdü.

Gruptakilerin sayısı, Yüksel Caddesi'ne gelindiğinde yaklaşık 250'ye ulaştı.

Yürüyüşe, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da katıldı.

Burada grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Kobane, IŞİD çetelerinin kuşatması altında onurlu yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlık değerlerinin düşmanı IŞİD çeteleri, tıpkı Şengal'de olduğu gibi Kobani'de de vahşi bir katliam gerçekleştirmek için saldırıyor" dedi.

Kobani'nin artık dünyanın her yerinde duyulmaya başladığını ifade eden Özgen, aydınların çağrısıyla 1 Kasım'ın "Uluslararası Kobani ile Dayanışma Günü" ilan edildiğini söyledi.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.