Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı kar uyarılarının ardından dün akşam İstanbul Valiliği okuların tatil edilmesine karar verdi.

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başlarken, hayatı olumsuz etkileyecek şekilde kar yağmaması üzerine valiliğin tatil kararını eleştirenler oldu. Bunlardan biri de Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş'tı.

Aydıntaşbaş, okulların tatil edilmesini ilginç bir şekilde "kadınların çalışmasını istememe"ye bağladı. Milliyet yazarına göre İstanbul'da tatil gerektirecek kadar Sekabet kar yağmaması çalışan anneler için bir felaket. Ve yine Aydıntaşbaş'a göre hükümet de valilik de annelerin çalışmasını istemediği için tatil gerektirecek kadar kar yağmamasına rağmen okullar tatil edildi(!)

Öte yandan kar tatilini eleştiren Aydıntaşbaş'ın bozuk Türkçesi dikkat çekti. Yılların gazetecisi annelerin çalışmasının istenmemesini anlatmak için "Ama zaten de istenen, annelerin çalışmaması" gibi bir cümle kullandı. Milliyet yazarı burada felaketin(!) durumunu abartarak "ama, zaten ve de" gibi bol bağlaçlı bozuk bir cümle kurarak Türkçeyi katletti.