qweqwe

Dün Alman televizyonlarında parlemento seçimleri için Schulz-Merkel düellosu vardı. Tüm seçim kampanyasında yapıldığı gibi yine propogandanın ana maddesi Türkiye-Erdoğan konuları oldu. Neredeyse tartışmada baştan sona sadece iki konu tartışıldı. Konu öyle komik yerlere geldi ki buna AB Raporatörü Kati Piri bile kayıtsız kalamadı.

"TÜRKİYE'NİN AB'DE YERİ YOK"

Başbakan Angela Merkel söylemleri ile Türkiye'nin AB'de yerinin olmadığını ima etti. Merkel Hemen hemen her sözünde Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını savunurken, Sosyal Demokrat Schulz'da "Ben başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sona erdiririm" dedi.

Avrupa Raporatörü'nden Türkiye'ye baskı açıklaması

AB'DE İSTENMEYEN ÜLKE İÇİN AB'DEN BASKI BEKLENİYOR

İki liderin de Türkiye'nin AB'de bulunmaması, ancak AB'den Türkiye konusunda yaptırım uygulanması gibi saçma beklenti için AB Raporatörü Kati Piri sosyal medyadan açıklamada bulundu.

Avrupa Raporatörü'nden Türkiye'ye baskı açıklaması

Piri, "Türkiye ne kadar demokratik olursa olsun, Merkel Türkiye'nin Avrupaya ait olduğuna inanmıyor Sonra da AB'nin neden baskı yapamadığına şaşırıyor." yorumunda bulundu. AB'de istenmeyen bir ülke için AB'nin herhangi bir yaptırımda bulunamayacağına dikkat çeken ve Can Dündar, PKK ve HDP'lilere verdiği destekle bilinen Avrupa Raportörü Kati Piri dahi Türk karşıtlığı konusunun seçim malzemesi olarak nasıl kullanıldığı gerçeğini görmüş oldu.