Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin (BOSB) ev sahipliğinde 14-16 Kasım'da düzenlenmesi planlanan 'Otomotiv Buluşmaları-Türkiye Organizasyonu'na 28 ülkeden 100, Türkiye'den de 120'nin üzerinde sektör temsilcisinin katılması bekleniyor.

BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, düzenlenen tanıtım toplantısında, dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Durmaz, bu organizasyona 28 ülkeden 100'den fazla ve Türkiye'den de 120'nin üzerinde sektör temsilcisinin katılacağını belirterek, otomotiv devlerinin temsilcilerinin Bursa'da bir araya gelerek yeni modeller, yeni siparişler, trendler, sektörün durumu ve geleceğini konuşacaklarını söyledi.

'Avrupa'da ilk kez Türkiye'de yapılıyor'

Durmaz, şu anda 28 ülkeden 101 yabancı firmanın onay verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünyada daha önce Meksika, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenmiş olan bu etkinlik, Avrupa'da ilk kez Türkiye'de yapılacak.

Japonya'dan AISIN, Toyota Boshoku, Toyatetsu, Denso, Rusya'dan Maz, Kamaz, Lada, Fransa'dan Gazelle, Almanya'dan BMW, İran'dan Khodro, Saipa, Sapco gibi firmalar gelecek.

Türkiye'den de 110-120 firma olacak. Bursa'dan Oyak Renault, Tofaş, Karsan, Yazaki, Bosch, Valeo, Türkiye'den Honda, Otokar, Vestel bu etkinliğe katılacaklar."