AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ’ın yeniden seçildiği 5. Olağan İl Kongresi ’ne Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de katıldı.

Bakan Eroğlu, kongrede yaptığı konuşmada, CHP ’li Yalova Belediyesi ’nin kestiği ağaçlara değinerek, “Gezi Parkı ’ndan birkaç tane çalılık kesildi diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Amaç ağaç değildi, bunu hep söyledik. Şimdi CHP ’li belediye yol yapımı için bizden izinsiz 180 ’in üzerinde ağacı kesti. Bize deselerdi ağaçları kökünden sökerek hiçbir zarar görmeden başka bir yere naklini yapardık. Araç ve ekipman desteğini verir, bu işi çözerdik. Bu duruma üzüldük ve kesilen her ağaç için 18 bin fidan dikeceğiz. CHP ’nin ayıbını biz kapatacağız” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, Uşak ’ta normal şartlarda 12 gölet yapılacağını belirterek, “Fahri hemşerilik olduğu için bu sayıyı iki ile çarpıyorum. 24 baraj göleti Uşak ’a kazandıracağız” diye konuştu.

Uşak ’ı en çok ziyaret eden bakan olduğunu dile getiren Eroğlu, kentteki yatırımları yakından takip ettiğini belirterek, 2015 seçimlerinde kentten 3 milletvekili çıkarılması için daha yoğun bir çalışma yapılmasını istedi. AK Parti ’nin hizmet anlayışının diğer siyasi partilerden ayrı olduğunu anlatan Eroğlu, eğitim, sağlık, ulaşım ve güvenlik bazındaki hizmetlerin daha önceki dönemlere göre nitelik ve nicelik bazında arttığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Uşak ’ın bütün meselelerini yakından takip ediyoruz ve sürekli gölet yapımına dair talepler alıyorum. Uşak ’ı baraj ve göletler şehri yapacağız. 1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında size düşen 12 göletti. Ama fahri hemşerilik olduğu için iki ile çarpmam lazım. Dolayısıyla size 24 baraj gölet yapacağız” dedi.