Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti, 2015 yılında G20'nin başkanlığını yapıyor. Buralara kolay gelinmedi. Şu an dünya ekonomisinin ne yönde karar alacağının başkanlığını Türkiye yapıyor. Bunu 2002 öncesinde söyleseydiniz hayal denilirdi" dedi.

Türkiye'nin, kredi faizlerinin yüzde 59 olduğu dönemleri gördüğüne dikkati çeken Bakan Kılıç, "Esnafımızın, Halk Bankası'ndan destek isterken 'veremeyiz, eğer verirsek de yüzde 59 faizle veririz' denen günlerini hatırlayın. Kredi kullanım sayısı 38 bine düşmüştü, şimdi 1 milyon barajını geçti. Bu, nereden nereye gelindiğinin açık bir göstergesidir" dedi.

Bir zamanlar kimlerin nerede olacağının, kimlere ne yardımlar yapılacağının, ne kadar kredi verileceğinin kararını IMF'nin verdiğini belirten Kılıç, "Bu anlamda şu anda böyle bir sorunla karşı karşı olmadığımızı gayet iyi biliyorsunuz çünkü Türkiye'nin IMF'ye borcu yok ama IMF borç isterse verebiliriz. Biz şu an o durumdayız. Bir zamanlar IMF'den 1 milyar dolar borç alabilmek için ne denmişti; 'kamu bankalarını kapatın'. Şu anda kamu bankalarının görev zararı yoktur. Elde edilen gelirin sizlere dağıtılması, esnafımızı ve sanatkarımızı desteklemesi için bu noktada çok ciddi çalışmalar içindeyiz. 11 milyar görev zararından, destek veren ve destekleyen, 1 milyonun üzerinde kişiye destek veren bir yapıya ulaşmış bir banka var."

Kaynak : AA