eker

Tarım Bakanı Mehdi Eker, ortaya çıkan hasarlara ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Eker'in konuşmasından satır başları;

Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 10 vatandaşımızın cenazeleri teslim edildi. Yaşanan bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına başsağlığı diliyorum. An itibariyle 37 yaralının tedavisi sürüyor.

Bu olaylar esnasında 124 bina Diyarbakır merkez ve ilçelerinde hasara uğradı. 14 resmi bina, 15 banka şubesi ve kullanılamaz hale gelen 34 okul var. Bu nedenle biz bu kullanılamaz haldekileri ve hasar gören okullardaki tamirat ve tadilatları pazartesiye kadar yetiştirmeye çalışacağız. Eğitim bu şekilde devam edecektir. Zarar gören vatandaşlarımız başvurmaları halinde zararları karşılanacak.

Resmi binalardan yağma olayları da oldu. İlçe tarım binası,SGK binaları gibi binalara girilmiş. Özel market ve dükkanlardan da eşyalar götürüldüğü biliniyor. 17 özel araç 20 resmi araç 5 parti binası 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan mobese kamerası zarar gördü. Bu olaylarda gönüllü kuvvetlerimiz, olaylara sebebiyet veren ve olaylara karışan kişilerle ilgili gözaltına almalar yaptı. 116 kişi gözaltına alındı, 294 kişi hakkında sokağa çıkma ihlali nedeniyle işlem yapıldı. Olayların durulması noktasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.