bakanlar ermenek

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

Bakanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız "Şu anda herhangi bir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz. Çalışmalar gece boyunca devam edecek. Su seviyesi işçilerimizin mahsur kaldığı kotun üzerinde. Haziran'da burası kapatılmıştı, eksikliklerini giderdiler tekrar açıldı" dedi.

Bakan Çelik, 18 işçinin kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek "180 kayıtlı işçinin çalıştığı ocakta 18 kişinin şuanda ocakta olduğu ile ilgili kesin tespitler var. Milletimize ve işçi ailelerine geçmiş olsun diyorum. İnşallah biraz sonra birlikte ocağa inip bu su baskının olduğu yeri görmek istiyoruz. İnşallah kardeşlerimize sağ salim ulaşırız temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.  Bakan Elvan da kazanın detaylarının araştırılacağını söyledi. Elvan "Öğlen yemek yerken aniden su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Diğer kardeşlerimiz şu anda yer altındalar. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz yer altındaki suyu boşaltmak" ifadelerini kullandı.

Bakan yıldız akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Zaman aleyhimize işliyor. Her iki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle ve nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil. Eski ocakta biriken yağmur sularından mı kaynakladı, yoksa orada bir yatak mı vardı, o mu buraya tamamen boşaldı, bunları bir sonraki tespitlerimizde paylaşmış olacağız" demişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.