CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddi'' konusunda, ''Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir'' dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptığı toplantıda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddi'' kararını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, MYK toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Haberal ve Balbay'ın hiçbir zaman dokunulmazlık istemediğini, 'bizi yargılamayın' demediğini, kimsenin dokunulmazlıkların arkasına saklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Eğer siz bunların gelip yemin etmelerine engel koyarsanız halkın iradesini yok sayarsınız. Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir'' dedi.
Kılıçdaroğlu, sükunetle karara yapılan itirazın sonucunu bekleyeceklerini belirterek, parlamento zemininde sonuç alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

(BAR-SET-MVA)