davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, 27.Ahilik Haftası törenlerinde yaptığı konuşmasında Ahilik kavramını vurgulayarak, Suruç sınırında çıkan çatışmalarda HDP'li vekil Aysel Tuğluk'un askere taş atmasını eleştirdi.

Davutoğlu, taş atan HDP'li vekil hakkında "Bir vekil çıktı, bizim aziz Mehmetçiğimize edepsizce taş attı. Suriye'den gelen kardeşlerimiz sizin için değil Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulmak için geldiler." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Bütün işveren sendikalarına sesleniyorum yanına aldığınız her işçi sizin evladınız gibidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ahi bir devlettir. Biz Türkiye'yi muktedir ve müşfik yapacağız dedik. Sofraya yardıma ihtiyacı olan bize gelecek.

Emniyet için bize gelen, soframıza oturan Suriye halkına kapılarımızı açtık. Bizime limiz her yere uzanacak çünkü biz Ahi Evran'ın torunlarıyız. Zalimin karşısında hiç bir mazlumu yalnız bırakmayacağız.

Bizi eleştirenlere Ahi Evran'dan ders alın diyorum. Onu anlamayanlar bizim mazlumara el uzatmamızı anlamazlar.

Bir vekil çıktı, bizim aziz Mehmetçiğimize edepsizce taş attı. Suriye'den gelen kardeşlerimiz sizin için değil Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulmak için geldiler. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgası yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Kesinlikle esnaflarımızı AVM'ye kurban etmeyeceğiz, esnaf kültürümüz sürecek. Esnaflarımızı koruyacağız. AVM'ler içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak."

HDP'li Aysel Tuğluk Suruç'ta asker taşladı haberi