davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Raylı Sistem Talas Hattı ve Yeni Hal Kompleksi'nin açılış töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde kalbi muhabbetle bayrağı teslim eden Abdullah Gül'e Kayseri'den selam olsun. Sizde Abdullah Gül'ün  selamını kabul edin. Kayserililer kabul ederse bende Kayseriliyim. Kayserili olarak hizmet edeceğim. Siyasetin zirvesi Kayseri'ye selam olsun. Kayseri'de AK Parti neden bu kadar güzel işlere imza atıyor biliyor musunuz? Çünkü Kayserilinin karakteri ile AK Partinin vizyonu uyuyor. Kayserili azla yetinmez.

Kayseri'den çıkmış bir çok iş adamı dünyaya meydan okuyor. Kayserili hayır severdir. Kayserili iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Erciyes Üniversitesinde gördüklerim her şeyi ortaya koyuyor. İş adamlarımızın hayırsever vatandaşlarımızın gayretiyle yapıldı. Kayserili ekmeğini taştan çıkarır. Kayserili nasıl öz güvenlidir AK Parti'de böyledir. Bizden önce yurt dışına çıkıldığında el pençe durun başbakanlar vardı. Bizimle birlikte öz güveni ortaya çıkardık.

Gezi olaylarıyla, 17 Aralık komplosuyla son olarak Kobani bahanesiyle şehirlerimizi talan etmek isteyenler öz güvenimizi hedef aldılar. Ancak biz bunlara papuç bırakmayız. Attığımız her siyasi tohumu ulu çınar haline getirme iddiamız var. Bunun için vizyonumuz var. Enerji bakanımız sizlerin arasından çıkan çok önemli bir dava adamıdır. Kim ne derse desin bu yoldan ayrılmayacağız.Onlar ise darbe vurmaya çalışıyorlar.

Uluslararası basın bütün güçleriyle bize yüklendiler. Türkiye gibi bir ülke ayağındaki prangalardan kurtulmasın istediler. Yardım severliğimizi engellemek istediler. Hayır işlemek ahlaki siyasi bir borçtur. Biz Vdcasino bu yoldan vazgeçmeyeceğiz."